Rantzow tillbaka i stort Porsche-startfält i Anderstorp

Lars-Bertil Rantzow är tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Den snabbe skåningen säsongsdebuterar när mästerskapet kommer till Anderstorp 18-19 juni.
Men den klassiska banan i Småland lockar många fler Porscheförare än Rantzow. Thomas Johansson, sporting director för Porsche-klasserna i STCC, räknar med över 20 bilar på gridden.

14 förare i premiären i Skövde, 16 på Mantorp Park i den andra deltävlingen. I Anderstorp kommer ännu fler Porsche 911 att visa upp sig för publiken.
– Jag räknar med 17 stycken i Porsche Carrera Cup samt förhoppningsvis en handfull förare i GT3 Cup Challenge som i Anderstorp kvalar och tävlar ihop med huvudklassen, berättar Johansson.
I Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer samma gäng som kämpade om poäng i kvällsracet på Mantorp Park att dyka upp. Plus Lars-Bertil Rantzow från Båstad. Rantzow ansluter till Mtech Competition där han är kollega med Magnus Öhman och Thomas Karlsson.
Rantzow, tvåa i Porsche Carrera Cup 2014, visade hög kvalité i många race även under fjolåret. Bland annat var han trea på Mantorp Park och fyra både i Skövde och i Anderstorp. I Falkenberg var han dessutom kvalsnabbast och erövrade pole position.

Porsche GT3 Cup Challenge avgjorde sin första tävling för säsongen på Rudskogen i Norge den 21 maj. Thomas Solberg, som körde Carrera Cup 2015, vann båda heaten och kommer till Småland i sällskap med bland annat Robin Sundqvist och Peter Eriksson. Den sistnämnde har ”fuskat” med racing i 20 års tid och gjorde ett inhopp som gästförare i Porsche Carrera Cup 2008.
Mest känd är emellertid den 56-årige skåningen som mycket framgångsrik ryttare. Han har bland annat flera OS-starter på meritlistan och har tagit silver i såväl VM som EM.

Tidschema Porsche Carrera Cup Scandinavia/GT3 Cup Challenge, Anderstorp Raceway 18-19 juni.
Lördag 18 juni

Kl 11.15: Test
Kl 15.25: Kval, Q1
Kl 15.47: Kval, Q2
Söndag 19 juni
Kl 10.30: Race 1
Kl 15.25: Race 2