STCC-kampen fortsätter på F1-banan Anderstorp för Polestar Cyan Racing

STCC fortsätter i helgen på tidigare Formel 1-banan Anderstorp. Polestar Cyan Racing-förarna Robert Dahlgren och Richard Göransson är bara sju poäng ifrån varandra i mästerskapsledningen inför tävlingen.

– Kampen med din teamkollega är alltid den svåraste. Men jag har ett bra samarbete med Richard och vårt huvudmål är att säkra titlarna tillsammans, dessutom har vi tuffa konkurrenter som närmar sig. Jag är definitivt nöjd med säsongsstarten hittills och mitt mål är utan tvekan att fortsätta den känslan i helgen, säger Robert Dahlgren.

Medan Dahlgren fick den perfekta starten på säsongen i Skövde var det teamkollega Göransson som drog det längsta strået på Mantorp, där han reducerade avståndet i poängen.

– Jag har en bra känsla inför Anderstorp efter att ha tagit två segrar hittills och detta är en bana som jag verkligen gillar med ordentliga omkörningsmöjligheter. Medan vårt huvudmål är att vinna mästerskapet som ett team kommer fighten med Robert att bli hård och jag förväntar mig att de andra teamen kommer ännu närmare när säsongen fortsätter, säger Göransson.

Prins Carl Philip säkrade två poängplatser på Anderstorp förra året och siktar på att fortsätta poängskörden efter att ha missat årets första tävlingshelg i år.

– Anderstorp är en unik bana som jag alltid ser fram emot. Förra tävlingshelgen på Mantorp var ok resultatmässigt, men jag hoppas på att ta det ett steg vidare i helgen, säger prins Carl Philip.

Medan Polestar Cyan Racing har tagit fyra av fyra segrar i år har de andra teamen närmat sig och kampen är väntad att bli ännu hårdare i helgen.

– Statistiskt sett har vi alltid haft ett visst övertag i början av säsongen, sedan blir det svårare och svårare allteftersom säsongen fortsätter. Det är viktigt att vi fortsätter kämpa och att vi inte hamnar i någon sorts lugn, vi har utan tvekan en spännande helg framför oss, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.