Ohlsson förhoppningsfull när STCC gästar Anderstorp

Det är dags för årets tredje tävlingshelg i STCC. På anrika Anderstorp i Småland är det dags för deltävling 5 och 6 och en av förarna som har stora förhoppningar är hemmafavoriten Linus Ohlsson.

Efter en fantastisk comeback i STCC i säsongsstarten i Skövde hade Linus en tuffare tävlingsdag på Mantorp. Flash Engineerings nya Nissan blev klar i allra sista sekund och var långt ifrån perfekt till Mantorp. Med några veckor på sig att få ordning på bilen ser Linus fram emot chanserna på Anderstorp.
– Bilen var närmast okörbar på Mantorp men teamet har jobbat stenhårt sedan dess och nu kommer den vara i ordning. Jag kommer absolut att kunna utmana på Anderstorp, lovar Linus.

Efter att ha varit borta från toppracingen i några år är Linus nu tillbaka igen. Comebacken i Skövde visade att det inte finns mycket rattrost kvar men han har jobbat på att få bort det allra sista, och målet är högt inför helgen.
– Jag har köpt en go-kart för att träna lite körning och har hunnit med och vara på banan i Jönköping några gånger redan. Huvudet har gått in i racemode och jag siktar självklart på en seger i helgen!

Linus ligger sjua totalt i mästerskapet, direkt efter teamkamraten Björn Wirdheim. En annan förare från Småland som efter många år utomlands verkligen kommer att tävla på hemmaplan i helgen. Han var ett stort utropstecken på Mantorp där han begick STCC-debut och kommer vara en annan förare att hålla ögonen på i helgen.

Det hände på Anderstorp ifjol

STCC-tävlingarna på Anderstorp ifjol bjöd på två regnrace och mycket action. Fredrik Ekblom, Thed Björk och Fredrik Larsson var på pallen i båda racen men ingen av dem är med i år. Det öppnar upp för nya segrare. En av dem kan kanske vara Emma Kimiläinen som tog en tredjeplats i ett av racen ifjol. En annan kommer säkerligen vara Richard Göransson som tog pole i båda kvalen ifjol men hade två jobbiga race. Han ligger tvåa totalt bara några poäng efter teamkamraten Robert Dahlgren.
– Jag har en bra känsla inför Anderstorp efter två segrar hittills och detta är en bana som jag verkligen gillar med bra omkörningsmöjligheter, säger Richard.

STCC-tävlingarna på Anderstorp i helgen avgörs över lördag och söndag med de två racen på söndag. Allt direktsänts som vanligt i SVT Play med sammandrag i SVT.