Tagga ner och ta poäng är Linda Johanssons taktik inför Anderstorp

Viljan har det inte varit något fel på under inledningstävlingarna. Kanske har Linda Johansson haft för mycket av den varan?
— Jag ska tagga ner och börja plocka poäng, säger hon inför Renault Clio Cups tredje rond.

Anderstorp är nästa anhalt för Clio Cup-gänget och Linda Johansson ser tävlingen som lite av en omstart. I premiären i Skövde var hon snabb men var också inblandad i några situationer som gjorde att hon tappade placeringar. På Mantorp senast tog tävlingen slut efter en rullning. Hon har haft fart för många fler poäng än de åtta hon hittills kört in.
— Jag har känt mig stark men jag kanske har varit övertaggad och haft lite otur. Jag tror också att man omedvetet tänker för mycket om det går dåligt, säger hon.

Rullningen på Mantorp såg dramatisk ut men dessbättre klarade hon sig utan skador. Bilen behövde självklart en översyn efter den resan men den är fixad igen.

Inget svårt byte

Hon har gått från Clio Cup till V8-serien och sedan tillbaka till Clio Cup igen. Men hon upplever inte att klassbytet varit speciellt svårt.
— Visst är det skillnad på bakhjulsdrivet och framhjulsdrivet men jag tycker att Clion är mer lättkörd och det har inte varit några problem att anpassa sig. Clion passar mig bättre, säger hon.

Vad har du för erfarenhet av Anderstorp?
— Jag har tävlat med V8 och Ginetta och testat med Clion. Det är ingen favoritbana och jag åker dit för att ta poäng och komma hem med en hel bil.

Vad säger du om Renault Clio Cup så här långt, har serien utvecklat sig som du trott?
— Ja, jag visste att det skulle bli tuff konkurrens. Serien är mycket jämnare i år jämfört med de senaste säsongerna och det är bara positivt. Det är kul för alla när fler har chansen att vinna race, säger Linda Johansson.

I JSM-klassen fortsätter trekampen mellan Joel Jern, Julius ”Julle” Ljungdahl och Anthon Caldana. Jern tog över ledningen efter Mantorp.

Värt att veta

  • Trion i Magic Racing (Anders Gustavson, Peter Larsson och Axel Mörner) hittade farten på Mantorp. Magic-bilarna körde hem två pallplatser (Larsson trea och Mörner tvåa) och ingen av bilarna var sämre än sexa i de två heaten.
  • Förra säsongen vann Henric Skoog dubbelt på Anderstorp. Andreas Wernersson var tvåa i båda heaten. Albin Wärnelöv var snabbast av årets förare, han blev trea respektive fyra.
  • Totalledaren Nicklas Oscarsson tävlade på Spa i Belgien förra helgen i Clio Cup Benelux och Clio Cup Central Europé. I första racet hade han häng på tredjeplatsen när bränslepumpen började krångla. Han blev åtta. Till andra racet valde han fel däck i regnet och tvingades bryta.

Poängställning inför Anderstorp

Tidsschema Anderstorp 18-19 juni

Lördag:

11.55 Test
15.00 Kval

Söndag:

10.00 Heat 1
14.55 Heat 2

TV-tider söndag:

SVT Play från 12.50, SVT 1 från 14.45

Tätt i Clio Cup. Anders Gustavson, Axel Mörner (sladd) och Linda Johansson.

Tätt i Clio Cup. Anders Gustavson, Axel Mörner (sladd) och Linda Johansson.

Joel Jern leder JSM.

Joel Jern leder JSM.