Tätt i toppen inför Formula STCC Nordic i Anderstorp

Efter två tävlingar är det status quo mellan Linus Lundqvist och Juuso Puhakka i Formula STCC Nordic. Endast en poäng skiljer de heta titelkandidaterna åt inför helgens framträdande i Anderstorp.
Tar någon utav dem kommandot i Småland eller fortsätter den rekordjämna toppfighten till Västkustloppet i Falkenberg andra helgen i juli?

Linus Lundqvist och Juuso Puhakka är favoriterna som levererat i STCC-cirkusens formelbilsklass, Formula STCC Nordic. Inte oväntat har de dragit ifrån övriga konkurrenter i tabellen.
Däremot har inte två kval och 93 racevarv lyckats skilja Lundqvist och Puhakka åt. Mer än med en poäng. Det var fler efter deltävlingen på Mantorp Park senast, men där blev Lundqvist diskvalificerad sedan det i den tekniska efterkontrollen konstaterats att han kört med fel fjäder till stötdämparen fram.
– Vi hade förväxlat den med fjädrarna till dämparna bak, säger teamchefen i LL Motorsport Junior Team, Benny Hanner.
Otur för Lundqvist som blev av med alla 25 poäng för segern. En racenolla har även finländaren Puhakka. Han fick den i Skövde där han tvingades bryta det andra racet med växellådsbekymmer efter att han gjort ett litet besök i muren.

Till Anderstorp kommer båda med förhoppningar om att ta kommandot i mästerskapet. Någon given favorit är emellertid svårt att hitta sett till fjolårets resultat på den gamla Formel 1-banan. Lundqvist och Puhakka var relativt jämna redan då. Den förstnämnde erövrade flest poäng, 23 stycken, i de tre heat som kördes. Puhakka fick ihop 16 efter att han tvingats bryta det andra racet.
Att Lundqvist och Puhakka, som broderligt delat segrarna – två för båda – hittills i mästerskapet ska göra upp om förstaplatserna även i Anderstorp känns logiskt.
Vem som är hetast bakom den förmodade toppduon är svårare att sia om.
Hittills i år har ytterligare en kvartett förare – Robin Fredriksson, Hugo Nerman, Emma Svensson och Philip Hall – stått på pallen i mästerskapet. I tabellen är Nerman trea, två poäng före Fredriksson. Bakom dem är de lika tätt mellan Svensson (37 poäng), Edward Jonasson (36) och Hall (34).

STCC i Anderstorp, med bland annat Formula STCC Nordic på programmet, visas både i SVT Play och i SVT1 söndag 19 juni. I Play börjar sändningen kl 12.50, i SVT1 är sändningstiden kl 14.45-16.40.
Måndag 20 juni sammanfattas dessutom tävlingen i STCC Magasin i SVT2 kl 18.00-19.00.

Formula STCC Nordic, Anderstorp Raceway 18-19 juni
Lördag 18 juni

Kl 10.05: Test (25 min)
Kl 14.30: Kval (20 min)
Söndag 19 juni
Kl 09.30: Race 1 (20 min)
Kl 14.25: Race 2 (15 min)