Johan Kristoffersson oslagbar i kvalet på Anderstorp

Ingen kunde rå på Johan Kristoffersson i dagens kval på Anderstorp. SEAT Dealer Team-föraren var snabbast i såväl Q1, som säkrade honom 25 nya poäng i mästerskapet, som i Superpole som säkrade honom en förstaplats på gridden i det första av två race imorgon.
– Bilen var superbra och vilken utveckling vi har haft sedan Skövde, jublade Johan. Jag är så stolt över det här teamet. De har jobbat så hårt och jag är bara glad att jag kunde leverera tillbaka till dem.

Han utmanades närmast av Robert Dahlgren som trots kopplingsproblem under testpasset var tvåa i båda passen efter att Cyan Racings mekaniker snabbt lyckades byta koppling innan kvalet.
– Jag är nog egentligen ganska nöjd även om det är lite surt att jag inte var snabbast i superpole, tyckte Dahlgren. Jag tror vi har bra racepace och ett bra utgångsläge imorgon. Dessutom har vi mycket vikt i bilen så ja, jag är nog i stort sett nöjd idag.

Trea i Q2 blev Richard Göransson som i Q1 inte blev bättre än femma. Det gör dock att han har ett bra utgångsläge inför det första racet imorgon och en chans att ta tillbaka lite förlorade poäng på Dahlgren efter dagens kval.
– Tyvärr fick jag trafik på mitt snabbaste varv i Q1 men jag fick hur som helst inte ut det bästa ur bilen idag. Vi får arbeta på lite ändringar till imorgon och jag tror vi har en bra racebil där mitt mål självklart är att klättra, sa Göransson om sitt kval.

Johan Kristoffersson var inte enda SEAT-förare med bra fart idag. Emma Kimiläinen är tillbaka i STCC igen efter att tvingats stå över Mantorpstävlingen. Hon kvalade in som trea och kunde trots en skadad diffuser ta en femteplats i superpole.
– Diffusern gick sönder under kvalet så jag hade noll downforce i bilen i superpole. Jag tror jag bjöd publiken på lite show med några rejäla sladdar, skrattade Emma efteråt. En bra dag ändå och det känns bra inför race imorgon. Jag hoppas att det regnar!

Trots farten idag förväntar sig Johan Kristoffersson en tuff racedag imorgon.
– Vi ska självklart bjuda Volvo på en fight men jag håller dem ändå som favoriter imorgon. De kommer att vara starka i racet och vi har inte så många kilometer i bilen än så det kommer att bli tufft. Vårt race börjar redan ikväll, vi ska få den här bilen att gå fort över en racedistans också.

Resultat STCC Q1 och Superpole

 1. Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, 1:33.288
 2. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +0.420
 3. Emma Kimiläinen, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +0.852
 4. Björn Wirdheim, Flash Engineering, +0.891
 5. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +1.042
 6. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1.646
 7. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +1.818
 8. Reuben Kressner, Flash Engineering, +2.109
 9. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +2.532
 10. Linus Ohlsson, Flash Engineering, +6.304

Superpole:

 

 1. Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, 1:33.718
 2. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +0.128
 3. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +0.273
 4. Björn Wirdheim, Flash Engineering, +0.548
 5. Emma Kimiläinen, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1.127
 6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +1.396
 7. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1.814

DNS. Reuben Kressner, Flash Engineering,