Spännande GT-premiär på Anderstorp Raceway

Fjolårsmästarna Daniel Haglöf och Poker Wallenberg tog en knapp seger i sin Lamborghini Huracàn i Swedish GT-premiären på Anderstorp Raceway. Duon vann med en marginal på blott halvsekunden till Fredrik Larsson/Ingvar Mattsson i en Porsche 991 – efter 50 minuters körning.

Niklas Lilja dominerade GTB-klassen i en Maserati Gran Turismo och vann före Daniel Ros/Erik Behrens, Porsche Cayman med Tommie Eliasson/Daniel Palma som trea i en Lotus Exige.
Inledningen av tävlingen kördes bakom Safety Car sedan Kari Mäkinens Ferrari råkat ut för ett motorras vid Hansen-kurvan. Oljespillet gjorde banan glashal och Thomas Martinsson var en av de som halkade av. Efter nära 20 minuter bakom säkerhetsbilen kom tävlingen igång på riktigt igen och Daniel Haglöf kunde passera då ledande Fredrik Larsson. Inför depåstoppen ledde Daniel Ros GTB, men under den andra halvan visade Lilja sin och Maserati-bilens kapacitet och kunde till slut vinna med nära 45 sekunders marginal.
De två kvarvarande GTA-bilarna bjöd på en sevärd fajt även efter depåbesöken. Poker Wallenberg jagades av hemmaföraren Ingvar Mattsson, som trots flera försök inte kunde hitta någon väg förbi.

Söndagens tävling omfattar endast 30 minuter men fortfarande med obligatoriska depåstopp. Den sänds i SVT Play direkt efter STCC:s första heat.

STCC Anderstorp. Foto: Jerry Karlgren
STCC Anderstorp. Foto: Jerry Karlgren
STCC Anderstorp. Foto: Jerry Karlgren
STCC Anderstorp. Foto: Jerry Karlgren