Clio-dubbel för Marcus Annervi i Anderstorp

Marcus Annervi tog sin första – och andra – seger i Clio Cup på Anderstorp Raceway. Dubbeln kom efter två spännande och dramatiska race efter vilka samma trio stod på pallen: Annervi, Albin Wärnelöv och mästerskapsledande Nicklas Oscarsson.
– Perfekt! Kanon! jublade Annervi efter sin hittills bästa racehelg i karriären.

Med två fullpoängare tog Annervi in på Nicklas Oscarsson i tabelltoppen. Oscarsson, som ledde båda racen, men som fick nöja sig med tredje och andra plats, var besviken efteråt.
– I båda racen fick jag problem med bensinpumpen mot slutet vilket gjorde att bilen inte alls gick som den skulle. Jag känner mig faktiskt lite rånad på två segrar här i dag, sa han.
Publiken jublade emellertid åt deras härliga fighter. Den över de avslutande varven i race två var magisk med flera platsbyten i täten.
– Det var grymt svettig, men jag fick en liten lucka ut på det absolut sista varvet och det var skönt.

Albin Wärnelöv var i allra högsta grad också inblandad i toppstriderna. I det första heatet slutade han tvåa, i det andra trea.
– Äntligen tillbaka på pallen. Som jag har längtat, jublade han.
Wärnelöv har haft en ganska svag öppning på mästerskapet, men i Anderstorp lossnade det och med nya inställningar på bilen fick han visa sin rätta potenial.

Finländaren Ilmari Korpivara stod i pole position i båda racen, men han har fortsatta problem med starterna och fick nöja sig med fjärde och femte plats.
Han är trea bakom Oscarsson och Annervi i tabellen, men nu med Wärnelöv bara tre poäng efter sig.

Bakom de allra bästa svarade Magic Racing-duon Anders Gustavson (sexa och fyra) och Peter Larsson (femma och sexa) för stabila insatser.

I junior-SM var Julle Ljungdahl tillbaka överst på pallen efter det första heatet i vilket han dessutom var åttonde man totalt. Samma placering blev det för Joel Jern som tog JSM-segern i heat två där Ljungdal åkte av och kom på efterkälken. Där var i stället Anthon Caldana tvåa bakom sin teamkompis i STC Racing Team.