Dubbelt Porsche i andra GT-racet.

Ingvar Mattsson och Fredrik Larsson vann söndagens GT-lopp sedan Poker Wallenberg och Daniel Haglöf diskvalificerats. Lamborghini-duons depåstopp var aningen för kort och bestraffades med en stop & go – något som Haglöf inte uppfattade utan körde i mål.

I GTB ledde Niclas Lilja i sin Maserati och såg ut att kunna upprepa segern från i går. Men däcken tog slut och han föll tillbaka i fältet för att i stället sluta femma. Daniel Ros i den nya Porsche Cayman han delade med Erik Behrens tog över i täten och vann klassen före Tommie Eliasson/Daniel Palma i Lotus Exige och BMW-duon Milton Lundström/Joakim Söderström. Oscar Krüger var väl framme under sitt körpass men teamkamraten Thomas Martinsson körde av och de tappade en del tid under slutvarven. Thomas Belfrage orsakade en period med Safety Car när han körde av efter långa raksträckan men dessbättre blev skadorna måttliga på Euroracing´s Ferrari 360.

Swedish GT kör nästa gång på Falkenberg i samband med Västkustloppet den 9-10 juli och då väntas några nya bilar komma till start.