Larsson och Morin vann Porsche Carrera Cup i Anderstorp

Fredrik Larsson och Philip Morin stod överst på prispallen i Anderstorp efter två mycket händelserika race i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Med en seger och en andraplats utökade Larsson sin ledning i mästerskapet där han fortfarande har Morin närmast efter sig.
Om tredjeplatsen är det stenhårt. Endast sju poäng skiljer Henric Skoog från Lukas Sundahl som är sexa i tabellen.

Fredrik Larsson, team bennys, fortsätter att leverera i Porsche Carrera Cup. I Anderstorp tog hallänningen 40 poäng och förstärkte sin ledning i mästerskapet.
Det första heatet vann han övertygande från pole position före Robin Hansson och Oscar Palm. I det andra fick han se sig slagen av Morin efter en dramatisk avslutning.
– Jag är nöjd med min helg. Det blev två bra heat med en rolig och spännande avslutning på det andra, konstaterade Larsson, som faktiskt hade guldläge även ut på det sista varvet i det andra racet.
Då släppte nämligen säkerhetsbilen fältet efter en bärgning och Larsson låg precis bakom Morin.
– Jag hade Robin Hansson precis bakom mig så jag fokuserade faktiskt lite mer på honom än framåt. Sedan stängde Morin på det sista varvet, men det hade jag också gjort. Jag var rätt nöjd med en andraplats, medgav Larsson.

Morin, som tävlar för Cirkus Karlsson Racing, var självklart glad över segern, hans andra för året.
– För mina chanser i mästerskapet var det viktigt för mig att komma tillbaka starkt i det andra heatet. Min egen insats i det första racet är jag inte lika nöjd med, sa Morin efter målgång och prisutdelning.
I det inledande racet var Morin på väg mot en andraplats när han plötsligt åkte av i gamla startkurvan på den klassiska Formel 1-banan.
– Eget misstag. Jag ville för mycket helt enkelt, men jag kommer inte att göra om det, säger han.

Bakom Larsson och Morin, som också var snabbast i lördagens kval, var Robin Hansson lite av helgens man med två pallplatser. Hansson, Fragus BR Motorsport, var tvåa i det första heatet och trea i det andra.
I det första tjänade han en placering på Morins avåkning. Från tredje position i det andra gjorde han sig på nytt beredd att slå till.
– Jag släppte av lite. Eftersom Larsson och Morin, precis som jag, är lite hetlevrade så tänkte jag att jag backar av lite och avvaktar och ser vad som händer, säger han.
Hanssons teamkompis i Fragus BR Motorsport, Oscar Palm, stod också pall i Anderstorp. Han blev trea i det första heatet sedan han tvingats släppa Hansson förbi sig i inledningen på racet.
– Jag hade bra fart under hela loppet, men jag gjorde några misstag – vid fel tillfälle dessutom, konstaterade Palm, som verkligen fick pressa sig själv för att säkra tredjeplatsen.
Bakom hotade nämligen Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, som bara var 29 tusendelar efter Palm över mållinjen.

Henric Skoog, PFI Racing, kvalade bra och hade bra startposition i båda racen. I det första heatet förvaltade han emellertid inte det finns utgångsläget. Redan efter ett varv var han nere på sista plats.
– Först missade jag starten och sedan låste upp bromsarna efter långa flygrakan, hamnade ute i gruset och blev passerad, sa Skoog, som ändå visade klassen genom att köra upp sig till åttonde plats.
I det andra heatet revanscherade han sig med fjärde plats och slog därmed vakt om tredje plats i mästerskapstabellen där det för övrigt är mycket tätt bakom toppduon Larsson och Morin.
En poäng bakom sig har Skoog Larssons teamkompis Jocke Mangs, som i Anderstorp fick nöja sig med femte och åttonde plats. Hansson är femma, en poäng efter Magns, och på sjätte plats med 64 poäng – mot Skoogs 71 – parkerar Lukas Sundahl som noterades för sjätte och femte plats i Småland.

I Porsche GT3 Cup Challenge, som avgjordes samtidigt som Porsche Carrera Cup, vann Robin Sundqvist det inledande heatet medan mästerskapsledande norrmannen Thomas Solberg segrade i det andra. Peter Eriksson var stark tvåa i båda.

Nästa deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs i Falkenberg 9-10 juli.