Linus Lundqvist dominerade i Formula STCC Nordic på Anderstorp Raceway

Ingen kunde stoppa Linus Lundquist i Formula STCC Nordic-tävlingarna på Anderstorp. En felaktig fjäder i stötdämparen på Mantorp gjorde att Linus där blev av med en av sina två segrar. På Anderstorp gick däremot allting rätt väg för den unge Stockholmaren som lämnade Anderstorp obesegrad och med en utökad mästerskapsledning.
– Två komfortabla race för mig och en helt fantastisk helg, sa en glad Linus efteråt. Vi hade inte ett problem på hela helgen och jag kunde bara koncentrera mig på min körning i båda racen. Oerhört skönt.

Trots att helgen började dåligt för Juuso Puhakka kunde teamet så småningom hitta mer fart i bilen och finländaren säkrade två andraplatser. Lundqvists resultat gjorde dock att finländaren inte var helt nöjd med helgens resultat.
– Jag är nöjd att vi till slut kunde matcha Linus tider i race men det känns inte bra att Linus fick en lucka i mästerskapet nu, summerade Puhakka.
– Nu måste vi göra en big push i Falkenberg!

En förare som gjorde ytterligare framsteg i helgen var Ward WestCoast Racing Junior teams Philip Hall. Efter en tuff säsongsstart för den unge skåningen har han börjat hitta rätt i mästerskapet och på Anderstorp blev det två tredjeplatser.
– Underbart, tyckte Philip. Jag är väldigt nöjd med två pallplatser här idag. Jag hade självklart gärna kommit högre upp men jag gjorde två bra race, det bara flöt på i helgen och det måste jag vara nöjd med. Nu ser jag fram emot Falkenberg där jag har testat förut.

I mästerskapet är det oförändrat i toppen där Linus Lundquist är fortsatt i ledning, men nu med en större lucka ner till Puhakka. Hugo Nerman är fortsatt trea efter två fjärdeplatser, medan Philip Hall tack vare sina två pallplatser nu klättrat till en femteplats totalt.

Nästa tävlingshelg i Formula STCC Nordic är på den snabba banan utanför Falkenberg 9-10 juli.