Puhakka testsnabbast i Falkenberg

Juuso Puhakka har inte gett upp hoppet om att utmana Linus Lundqvist om titel i årets upplaga av Formula STCC Nordic. Långt därifrån. Under torsdagens test i Falkenberg var finländaren snabbast av alla vilket bådar gott inför Västkustloppet i helgen.

Robin Fredriksson började testdagen bäst med snabbaste varvtid under det första passet. Mästerskapsledande stockholmaren Linus Lundqvist tog över taktpinnen i det andra, men efter det var det Puhakka och FinnDrive för hela slanten. Finländaren noterades för bästa tid i tredje, fjärde och det avslutande femte passet. Med 44,373 som bästa varvtid var han mer än tre tiondelar snabbare än Linus Lundqvist. 44,714 räckte emellertid för att Lundqvist skulle slå sig in på andra plats i resultatlistan.
Hugo Nerman avslutade testdagen starkt och noterades för tredje tid. Närmast efter sig hade han teamkompisen Philip Hall.

Robin Fredriksson var femma, Edward Jonasson sexa och Rasmus Ericsson sjua. Unga danskan Amalie Wichmand var inte långt efter Ericsson på åttonde plats.
Emma Svensson hade tekniska bekymmer, kunde bara genomföra tre av de fem passen och tvingades till ett motorbyte innan dagen var över.

Västkustloppet avgörs i Falkenberg 9-10 juli, men tjuvstarter redan i morgon (fredag) med test för Formula STCC Nordic (och Clio Cup). Lördag kör formelbilsgänget kval (kl 14.20) och på söndag avgörs racen (kl 09.00 och 14.10).

Inför Västkustloppet toppar Linus Lundqvist tabellen 19 poäng före Juuso Puhakka. Hugo Nerman är trea, men skuggas av Robin Fredriksson.

Testdag Formula STCC Nordic, Falkenberg 7 juli
1) Juuso Puhakka, 44,373
2) Linus Lundqvist, 44,714
3) Hugo Nerman, 44,934
4) Philip Hall, 45,036
5) Robin Fredriksson, 45,141
6) Edward Jonasson, 45,179
7) Rasmus Ericsson, 45,564
8) Amalie Wichmand, 45,663
9) Emma Svensson, 47,047