Het Annervi vill äntligen lyckas i Renault Clio Cup hemma i Falkenberg

Fjolårstävlingen i Falkenberg blev en mardröm för Marcus Annervi.
I år hoppas han på succé!
Falkenbergs Motorbana är hemmaplan för den 20-årige hallänningen som efter den senaste tävlingen kanske är hetast av alla förare i Renault Clio Cup.

Västkustloppet på Falkenbergs Motorbanan 9-10 juli – en klassiker i svensk racing.
För Marcus Annervi, som tävlar för Falkenbergs MK, är det hemmaplan. Det här är tävlingen han helst av allt vill lyckas i.
Hittills har han inte alls fått det att stämma. I Clio Cup-premären 2014 blev det tionde plats i det ena heatet – och rasad koppling i det andra.
I fjol kom han hem i stabil ledning i junior-SM sedan han på de fyra första deltävlingarna kört till sig åtta pallplatser. Fem av dem var segrar.

Men hemmatävlingen inför släkt och vänner blev en mardröm för Annervi och hans team, Rent A Wreck Racing.
– I det första heatet blev jag påkörd, i det andra gick växelspaken sönder och i det tredje hade jag problem med styrservon, säger han och minns något motvilligt dessutom att han ledde två av racen när han fick bekymmer.
Att det efter allt strul blev en niondeplats totalt och tredje plats bland juniorerna i det sista heatet var en klen tröst. Hemmaplan blev, skulle det visa sig, Annervis fall i kampen om JSM-titeln.

I år fightas Marcus Annervi med klassens seniorer i nya Renault Clio RS4. Och han gör det på ett sätt som verkligen imponerar. Han inledde säsongen med dubbla andraplatser i Skövde och var tvåa och femma på Mantorp Park.
Sedan åkte han till Anderstorp Raceway – och vann! Båda heaten!
– Jätteskönt att äntligen få stå överst på pallen. Det visar att man har pacen, säger han.
Efter framgången senast är Marcus Annervi tvåa i mästerskapet, bara tio poäng bakom 17-årige förhandsfavoriten, stockholmaren Nicklas Oscarsson, TeamA/Brovallen Design.
Oscarsson hade tekniska problem senast och var besviken förlorare i de tuffa och publikfriande avslutningarna på de båda racen i Anderstorp. Han är ute efter revansch, men minst lika sugen på en lyckad tävling är självklart Annervi.
– Nu är det dags att vinden vänder för oss på hemmaplan, säger han.
Annervi vill alltid vinna. Den inställningen delar han med samtliga konkurrenter i Clio Cup. Men att segra är inte allt. Inte i år i alla fall.
– I första hand ser vi det här som ett läroår. Det är vår premiärsäsong i nya bilen och målsättningen är i första hand att plocka så mycket poäng som möjligt. Det gjorde vi inte i fjol, men vi har lärt oss, säger han.