Peggen Andersson kör Swedish GT i Falkenberg

Egentligen har han slutat köra modern racing men frestelsen att tävla på hemmaplan blev för svår. När Håkan Ricknäs behövde en förare som kunde dela hans Porsche under Swedish GT-tävlingarna i helgen, var Per-Gunnar ”Peggen” Andersson inte svårövertalad.
– Porsche har jag ju kört förr och Falkenbergs snabba bana känner jag väl, säger Peggen.

En rad segrar har det blivit genom åren och som mest framgångsrik var Peggen Andersson under åttiotalet när han körde BMW M3 och Volvo i Grupp A. Senare har han haft framgångar i Porsche Cup och tävlade för några år sedan i Camaro Cup. Och några planer på att helt lägga hjälmen på hyllan finns inte.

– Jag har en Volvo 240 Grupp A i garaget och det finns trevliga tävlingar för dessa bilar numera i historisk racing. GT4 är ju också bra så kanske det blir något mer i den klassen igen, avslutar Peggen.