Prins Carl Philip tillbaka på succébanan i STCC

Prins Carl Philip är tillbaka i Falkenberg. Det var där han gjorde succé i STCC förra sommaren. Efter ett händelserikt och spännande race fick han kliva upp överst på prispallen. Prins Carl Philips sensationella seger applåderades bland annat att pappa kungen, Carl XVI Gustaf, som följde tävlingen på plats.

Västkustloppet är en klassiker i svensk racing. Många av landets främsta förare har vunnit tävlingar på den snabba banan i Falkenberg. Prins Carl Philip, som tävlar för Polestar Cyan Racing, är den senaste i raden.

Det var i det andra heatet i fjolårets STCC-deltävling i Falkenberg prins Carl Philip slog till. I en dramatisk avslutning passerade visserligen Fredrik Larsson mållinjen först, men hemmaföraren blev bestraffad med ett tidstillägg för en kollision med Thed Björk. Prins Carl Philip, som var glad tvåa, var plötsligt en ännu gladare segrare.

Fjolårets triumf väcker givetvis glada minnen till liv nu när prins Carl Philip är tillbaka i Falkenberg.
– Falkenberg är en av mina favoritbanor och jag är verkligen stolt över min seger här förra året, säger han i ett pressmeddelande.

Hittills i år har prins Carl Philip inte nått resultat på samma höga nivå, men formkurvan är i stigande.
– Vi tar sakta men säkert steg framåt efter att jag missade årets första tävlingshelg och jag hoppas att kunna ta mitt bästa resultat, säger han inför tävlingen på söndag.