Heta känslor i depån efter tätt kval

Mellan Ilmari Korpivaara (snabbast) och Peter Larsson (sexa) skiljde det bara knappt tre tiondelar. Men tvåan Marcus Annervi var minst sagt upprörd efter det jämna kvalet i Renault Clio Cup.
— Korpivaara ligger och värmer däck när jag kommer på mitt snabba varv och han trycker ut mig från banan, sade en ilsken Annervi.
Korpivaara blev senare bestraffad för agerandet och startar sist i första racet.

Ilmari Korpivaara hade både snabbaste och näst snabbaste tid, vilket skulle innebära pole position i båda söndagens race. Men efter straffet startar han sist respektive först.
— Precis som på Anderstorp var bilen bra, det var inga problem, sade Korpivaara som körde Clio-bilen för första gången på Falkenberg den här helgen.
— I vissa kurvor är det stor skillnad jämfört med formel-bilen.
Den heta diskussionen med Marcus Annervi, kommenterade han så här:
— Det var någonting under kvalet han var arg på.

Nöjd med straffet

Annervi var 89 tusendelar efter Korpivaara men var, som sagt, ilsken efteråt. Samtidigt var han nöjd med att Korpivaara straffades
— På något sätt skapades rättvisa, sade han.

Axel Mörner kvalade återigen bra och startar tvåa i första racet och sexa i det andra.
— Nu ska jag få det att hålla i racet också, det måste jag fixa. Jag har inte så mycket erfarenhet av racing så jag blir alldeles för het, det handlar om det mentala, sade Mörner vars mål inför söndagen är att ha is i magen.

Teamkamraten Anders Gustavson kvalade in på tredje plats och den tredje Magic Racing-bilen med Peter Larsson var femma. Mellan dessa klämde sig mästerskapsledaren Nicklas Oscarsson in.
— Vi fick inte ihop ett helt varv, det är frustrerande, sade Oscarsson som startar fyra och trea i racen.

Styrstag brast

I JSM var Julius ”Julle” Ljungdahl snabbast men hans kval fick ett abrupt slut efter tolv varv när ett styrstag gick av.
— Jag vet inte vad som hände. Det började kännas konstigt och bilen slutade styra, tur att hastigheten inte var så hög när det gick sönder, sade han och rapporterade att bilen var oskadad i övrigt
Anthon Caldana var näst snabbast, Joel Jern trea och Klas Ekstrand fyra.

Kvalresultat

Ilmari Korpivaara. Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Ilmari Korpivaara. Foto: Daniel Ahlgren – STCC
STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren
Julius ”Julle” Ljungdahl. Foto: Jerry Karlgren