Seger för Peggen Andersson på hemmabanan

Duon Peggen Andersson och Håkan Ricknäs – Porsche 997 – tog en knapp seger i GTB-klassen när Swedish GT körde sitt längre lopp under lördagen. I GTA var det Daniel Haglöf/Poker Wallenberg som drog det längsta strået och även segrade totalt med PWR-teamets Lamborghini Huracàn.

Från den främsta startpositionen tog Daniel Haglöf ledningen före Fredrik Larsson i Mattssons Porsche 991 och de båda utkämpade sedan en jämn kamp ända fram till depåstoppen. Poker Wallenberg övertog både Lamborghini och ledningen och kunde därefter dra ifrån och vinna klart med Ingvar Mattsson som tvåa..

GTB-klassen bjöd på mer omväxling med en stark start av Peggen Andersson medan kvalsnabbaste Niklas Lilja i Maserati Gran Turismo inte kom iväg bättre än klasstrea. Men han passerade snart Oscar Krüger´s BMW och tog därefter in meter för meter på Peggen. Väl i kapp kunde han sedan passera och byggde upp ett försprång på drygt fem sekunder innan det var dags för förarbyte. Men när Magnus Holmström tagit över började motorn gå orent och han gjorde snart ett extra stopp för att hitta felet. Det visade sig senare att man glömt koppla ur den hastighetsbegränsare man använder i depågatan och så var den dagen förstörd.

Ledningen övertogs av Håkan Ricknäs som mot slutet uppvaktades av Erik Behrens i den nya Porsche Cayman han kör tillsammans med Daniel Ros. De gick i mål med bara ett par sekunders marginal efter körda femtio minuter. Milton Lundström/Joakim Söderström med en BMW M3 körde in som trea.