Fredrik Larsson vann över Daniel Haglöf – dubbelt BMW i GTB

Med alla bilar på regndäck och med nederbörd som precis upphört var det bäddat för ett spännande och ovisst GT-race på Falkenbergsbanan. I det så kallade sprintloppet över 30 minuter var det AM-förarna som startade och Poker Wallenberg kunde omgående ta hand om ledningen före Ingvar Mattsson – ett försprång som han höll ända fram till depåstoppen.

PWR-teamet var dock långsamma vid förarbytet och Fredrik Larsson kunde slinka förbi. Det tog dock inte lång tid innan Daniel Haglöf såg till att det åter var Lamborghini i topp – en ledning som långsamt utökades ända fram till slutvarven då Daniel snurrade på de överhettade regndäcken. Det gav Mattsson-teamets Porsche 991 en ny chans och Fredrik Larsson lyckades precis hålla undan för Daniel Haglöf.

I GTB kämpade Håkan Ricknäs – Porsche 997 – med Magnus Holmström i Maserati. Lite för hårt skulle det visa sig då de båda kolliderade och Holmström hamnade i sandfållan. För Ricknäs resulterade sammanstötningen i en punktering och när man kom in i depån, valde teamet att byta till slicks på den upptorkande banan. Men däcksbytet skedde innan depåfönstret öppnade och man tvingades därför göra ett extra stopp för att byta förare. Med Peggen Andersson vid ratten var man sedan snabbast av samtliga men det hjälpte inte under den dryga kvarten som återstod. Man slutade bara sexa i klassen.
För Holmström/Lilja gick det något bättre när Niklas körde upp Maserati´n till fjärde plats. Erik Behrens/Daniel Ros fick tekniska problem och slutade femma.

Det blev därför ett lite oväntat podium med starka körningar av Joakim Söderström och Milton Lindström som tog en ganska överlägsen seger. Även på andra plats var det BMW med Thomas Martinsson/Oscar Krüger medan Thomas Belfrage/Kari Mäkinen körde in som trea i en väl använd Ferrari 360.

Nästa tävlingshelg för Swedish GT går på Karlskoga Motorstadion 13-14 augusti och då väntas ett betydligt större startfält.

STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren
STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren