Linus Lundqvist drygade ut ledningen i Formula STCC Nordic

Linus Lundqvist förstärkte sin ledning i Formula STCC Nordic när mästerskapet gästade Falkenbergs Motorbana. LL Motorsport-föraren vann det första heatet och slutade tvåa bakom främste konkurrenten, Juuso Puhakka, i det andra.
Det första bröt finländaren vilket ger Lundqvist fördelar inför fortsättningen på säsongen. Han leder nu serien med 37 poäng.

– En bra helg för min del. Vi försökte plocka hem så mycket poäng som möjligt och det lyckades vi bra med. Nu har vi skapat oss en ganska betryggande ledning i mästerskapet, säger Lundqvist.
I det första heatet drog Lundqvist nytta av Puhakkas startmiss, tog täten och vann. Inledningsvis uppvaktades han av Rasmus Ericsson, men mästerskapsledaren lät sig inte störas. Han lät sig heller inte påverkas av det faktum att han inte behövde vinna med tanke på att Puhakka brutit.
– Jag kände att farten fanns där och när man har segern inom räckhåll så vill man gå för det. 25 poäng är bättre än 18, flinade Lundqvist.

Jusso Puhakka var självklart inte lika glad efteråt, även om segern i det andra heatet var en skön revansch för det som hände i det första.
– Det var en katastrof. Jag missade starten helt med för mycket hjulspinn och gjorde sedan ett misstag, bromsade på mig och tvingades bryta.
Puhakka är självklart medveten om att hans möjligheter att bli mästare minskade i och med helgens resultat.
– Linus har fått ett bra försprång, men jag ger aldrig upp och nästa tävling kör vi i Finland. Förhoppningsvis kan jag få till ett bra resultat där.

Philip Hall stod pall som trea två gånger om i Falkenberg. Skåningen erövrade den första tredjeplatsen genom att köra upp sig genom fältet efter en liten avåkning i inledningen. I det andra var han trea från start till mål.
– Jag är jättenöjd med min insats den här helgen. Racen blev helt annorlunda för min del, konstaterade han och visade stor entusiasm över racingen i det första.
– Vilket heat det blev! Alla ville vinna och gick all in!

I det inledande heatet blev Robin Fredriksson trea sedan han och Rasmus Ericsson bjudit publiken på en fräck duell.
– Jag tog mig om med sju varv kvar och sedan blev det ett ganska behagligt race, sa Fredriksson, som var en av få som inte var utanför banan i regnet och de svåra förhållandena på banan.
I det andra heatet slutade Fredriksson på femte plats bakom Hugo Nerman. Fyra i det första racet blev Emma Svensson, hennes bästa resultat sedan premiärtävlingen i Skövde då hon stod på pallen.

Resultat.
Formula STCC Nordic, Falkenberg 10 juli
Race 1.

1) Linus Lundqvist, LL Motorsport, 24 varv

2) Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, + 8,283

3) Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, + 13,602

4) Emma Svensson, LL Motorsport, + 27,898

5) Edward Jonasson, Trojnar Racing, + 28,739

6) Amalie Wichmand, Ward WestCoast Junior Team, + 35,855

7) Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, + 39,063

8) Rasmus Ericsson, Lyran Racing, – 1 varv

Juuso Puhakka, Finndrive, bröt

Race 2.
1) Puhakka, 18 varv
2) Lundqvist, + 0,535
3) Hall, + 3,248
4) Nerman, + 3,855
5) Fredriksson, + 4,095
6) Svensson, + 8,275
7) Jonasson, + 8,729
8) Ericson, + 12,082

STCC Falkenberg,  Foto: Daniel Ahlgren - STCC
STCC Falkenberg, Foto: Daniel Ahlgren – STCC
STCC Falkenberg,  Foto: Daniel Ahlgren - STCC
STCC Falkenberg, Foto: Daniel Ahlgren – STCC