EM-förare bearbetas inför RallyX Nordic i Strängnäs

Årets häftigaste startfält! Det kan publiken få se i RallyX Nordic på Strängnäs motorstadion torsdagen den 28 juli.
Med en vecka kvar till tävlingen bearbetas nämligen flera EM-förare i Supercar och i Supercar Lites RallyX-debuterar Martins Lapins från Lettland.

Tävlingen i Strängnäs blir årets tredje stopp i RallyX Nordic-kalendern. Kvällsracet är populärt både bland förare och publik och i år finns en möjlighet att startfältet blir ordentligt kryddat.
– Måndag och tisdag kommande vecka tar många förare sista chansen att testa banan i Riga innan VM och EM avgörs där första helgen i oktober. Vi tror och hoppas att några utav dem kan tänka sig att följa upp testen i Lettland med att köra RallyX Nordic i Strängnäs, säger Johnny Haraldsson i STCC AB.
Derek Tohill, som körde premiären i Skövde, är en av förarna som kontaktats. Norrmännen Tord Linnerud och Tom Daniel Tånevik är andra. Linnerud, som kör VW Polo, är tvåa i EM bakom ledande Kevin Hansen.
– Vi jobbar som sagt på några EM-åkare, men ingenting är klart just nu, säger Haraldsson.

Klart är det däremot att Martins Lapins kör Supercar Lites för JC Race Teknik. 23-åringen med ett gediget kartingförflutet kommer att tävla i den bil som Per Björnson med framgång körde i RX Lites Cup i Höljes.
– Lapins är kompis med VM-åkaren Reinis Nitiss. Jag vet inte så mycket om honom ännu, men tävlingen i Strängnäs blir hans första i rallycross. Lapins ska även köra för oss i RX Lites Cup i Riga, berättar teamchefen Joel Christoffersson.

Även utan internationella ”gästförare” skäms inte startfältet i Strängnäs för sig. Både i Supercar och Supercar Lites är samtliga toppförare i årets mästerskap anmälda. Hetast av alla är givetvis Kevin Eriksson och Thomas Bryntesson.
De stod överst på prispallen i Strängnäs 2015 och i år kommer de till Södermanland i mästerskapsledning och med två raka segrar i bagaget.