Formstark Hansson nära medaljplats trots mardrömsstart i Porsche Carrera Cup

Robin Hansson nollade i premiären i Skövde. Sedan dess är han bäste poängplockare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I racen på Mantorp Park, i Anderstorp och Falkenberg har Hansson erövrat 101 poäng. Det är tre fler än mästerskapsledande Fredrik Larsson, 27 bättre jämfört med andreplacerade Philip Morin och elva fler än vad tabelltrean Jocke Mangs mäktat med.

Med fem race kvar har Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, avancerat till femte plats. Till mästerskapsledande Larsson är det fortfarande en bit, 36 poäng, men upp till tredjeplatsen, som delas av Mangs och Henric Skoog, har Hansson bara tre inför helgens deltävling, Kanonloppet i Karlskoga.
Ett murbesök i kvalet med efterföljande tekniska bekymmer satte sin tydliga prägel på premiären i Skövde för Hanssons del. Han bröt det första heatet redan på formationsvarvet och kom heller aldrig till start i det andra.
Noll poäng i den första deltävlingen. Vilken mardröm!

Med ny bil var han emellertid tillbaka på Mantorp Park där han också inledde klättringen tillbaka till toppen genom att bland annat ta sin första seger någonsin i Porsche Carrera Cup. Hanssons facit i de sista sex racen är imponerande läsning. Placeringsraden är: 1-4-2-3-3-4.
Vad kommer den snabbe 19-åringen från Kullavik att hitta på i Karlskoga i helgen? En ny seger, fler pallbesök – och medaljplats i mästerskapet när krutröken lagt sig?
Att han trivs på Gelleråsbanan visade han redan förra året då han bland annat kvalade som etta och tog sin första pallplats i mästerskapet genom att bli tvåa i det första heatet.