Polestar Cyan Racing laddar för STCC-omstart på Karlskoga

STCC är tillbaka efter sommaruppehållet i helgen på Karlskoga Motorstadion och Polestar Cyan Racing-förarna Richard Göransson samt Robert Dahlgren har vikter och revansch på schemat.

Fyrfaldiga STCC-mästaren Göransson hade en perfekt helg under föregående tävling i Falkenberg med pole, dubbelseger och hela 75 poäng som gjorde att han tog mästerskapsledningen.

– Det ska bli kul att börja tävla igen på min hemmabana Karlskoga. Vi hade en underbar helg i Falkenberg och medan det innebär att jag får max straffvikt i den här tävlingen så kommer jag bara att bita ihop och göra en solid helg. Jag utesluter inte att jag kan vinna någon av tävlingarna, säger Richard Göransson.

Teamkompis Dahlgren hade en motsatt helg i Falkenberg där han tvingades bryta från båda tävlingarna och tappade till andra plats i mästerskapet.

– Jag är ute efter revansch i helgen och mitt mål är att använda frustrationen och besvikelsen från Falkenberg till en fantastisk helg i Karlskoga med så många poäng som möjligt. Jag har längtat hela sommaren att börja tävla igen, säger Robert Dahlgren.

Prins Carl Philip säkrade sin hittills bästa placering för säsongen med fjärde plats i förra tävlingen och hoppas på fler poäng i helgen.

– Jag har haft många bra resultat i Karlskoga tidigare och jag hoppas att vi får en bra helg med mycket poäng. Jag längtar tills tävlingen drar igång, säger prins Carl Philip.

Det är tre tävlingshelger kvar av STCC 2016 och Göranssons ledning är 47 poäng över teamkompis Dahlgren. Men nytt för i år är att reglerna kräver att alla förare räknar bort en tävlingshelg. Som ställningen är nu innebär det att Dahlgren egentligen bara är 25 poäng bakom Göransson när de tar bort sina sämsta tävlingshelger.

– Kanonloppet i Karlskoga är alltid speciellt med en stark tradition och det är stenhårt i teamet då det egentligen inte skiljer mycket mellan dem i poäng, men i mycket i vikt. Det gör att helgen kommer att bli mycket spännande, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Se tävlingarna live på svtplay.se och följ teamet bakom kulisserna på: stcc.polestar.com

STCC Karlskoga
Bana: Karlskoga Motorstadion
Längd: 2400 m
Varvrekord (STCC): 1:04.560, Björk

Tidsschema
Lördag 13/8
09:50 Test 1 (30 min)
13:45 Test 2 (30 min)
16:30 Qualifying Q1 (15 min)
16:50 Qualifying Q2 (20 min)

Söndag 14/8
13:50 Race 1
15:55 Race 2

TV-tider
SVT1 Live 13:30 14/8
SVT2 18:10 15/8