Trio i mästerskapsjakt när STCC återupptar säsongen

Det är dags att återuppta årets racingsäsong i STCC med en motorsportfest i Karlskoga i helgen. Efter ett sommaruppehåll är det inleds den andra säsongshalvan i STCC.

 Det är en trio förare som under sommaren laddat för att ta SM-guldet. Richard Göransson är på jakt efter sitt femte STCC-guld. Efter en perfekt helg i Falkenberg med pole och segrar i båda racen är hans bil nedtyngd med 60 extra kilo men Göransson har höga förväntningar inför hemmaracet på Gelleråsen.
– Jag har inte de bästa förutsättningarna men det ska bli jättekul att köra igen och på hemmaplan. Jag har maximalt med extravikt i bilen så målet är att göra en solid helg och satsa fullt framåt. Jag utesluter inte en seger i något av racen och det är alldeles för tidigt att börja bevaka någon mästerskapsledning, säger Richard som leder med 47 poäng.

Bakom honom lurar teamkamraten Robert Dahlgren som fram till Falkenberg hade ett litet grepp om mästerskapet, men efter en tung helg i Falkenberg är han nu 47 poäng efter. Det är en revanschsugen Dahlgren som efter inhopp i WTCC nu siktar om för STCC och mästerskapsstriden.
– Jag är ute efter revansch! Mitt mål är att använda all den frustration och besvikelse jag hade i Falkenberg till att få en fantastisk helg i Karlskoga. Jag har längtat efter att tävla i Sverige igen hela sommaren, säger Robert.

Bakom de båda Polestar Cyan Racing förarna lurar en av säsongens utropstecken. Johan Kristoffersson har sakta tagit PWR SEAT Dealer Team in i mästerskapsstriden och han är bara 59 poäng efter ledande Göransson och med den nya regeln i år att varje förare får räkna bort sin sämsta helg innebär det att Dahlgren i praktiken bara är 25 poäng efter med Kristoffersson inte långt efter.

Det är med andra ord bäddat för en rafflande mästerskapsstrid när STCC inleder den andra säsongshalvan på Gelleråsen utanför Karlskoga i helgen. Kval avgörs på lördagen med söndagen vikt för de båda heaten.

Allt kan som vanligt följas live i SVT Play och i efterhand på SVT.

Tidsschema – STCC, Karlskoga

Lördag 13 augusti

9:50 Test 1

13:45 Test 2

16:30 Kval 1

16:50 Kval 2

 

Söndag 14 augusti

13:50 Race 1

15:55 Race 2