Dahlgren och Wirdheim segrare på Gelleråsen

Robert Dahlgren och Björn Wirdheim var dagens segrare på Gelleråsen utanför Karlskoga när STCC var tillbaka efter sommaruppehållet. Båda förarna tog en överlägsen seger i respektive heat.

Robert Dahlgren vann det första heatet efter att tidigt tagit sig om Mattias Andersson. Dahlgren kunde därefter stadigt utöka försprånget och vann överlägset. En välkommet lugn resa för Dahlgren efter bakterieproblem som gjorde honom sängliggande på sjukhus i veckan.
– Jag är jättenöjd, särskilt efter att ha haft en av de sämre uppladdningarna inför en tävlingshelg någonsin. Bilen var riktigt bra, den bästa jag har haft i år så jag är sjukt stolt över teamet. Jag är också stolt över min egen insats med tanke på veckan som varit. En bra helg för mästerskapet, sammanfattade Robert.

Ännu mer överlägsen var Björn Wirdheim i dagens andra heat. Han tog sig igenom en händelserik start och satte snabbt upp jakten på förstaplatsen. Väl där utökade han stadigt försprånget och säkrade sin och nygamla Flash Engineerings första STCC-seger.
– Jag är framför allt otroligt glad för teamets skull, tyckte Björn. Sen är det självklart kul att vara tillbaka på pallen och vinna. Jag tog det lugnt i starten, kunde utnyttja innerspåret och efter att jag tagit mig om Rasmus var det enkelt att bevaka ledningen. Det var faktiskt ganska komfortabelt, erkände han.

Bakom de två segrarna var det mer dramatiskt. En av de gladast bakom de två var Rasmus Mårthen. Dalaföraren har kämpat för att få ihop finansieringen för säsongen och i helgen belönades han med att köra till sig sin andra pallplats för året.
– Min bästa placering i STCC någonsin! Målet var pallen idag, och därför bjöd jag inte på särskilt stort motstånd när Björn och Johan Kristoffersson kom ikapp. Jag ville säkra en pallplats och en andraplats känns riktigt bra.

Mindre bra helger var det för mästerskapsrivalerna Richard Göransson och Johan Kristoffersson. Göransson kunde trots fältets tyngsta bil säkra en fjärdeplats i det första heatet men i det andra blev det tidig sorti när elsystemet i bilen slutade fungera. Johan Kristoffersson var på väg mot topplaceringar i båda heaten men kammade näst intill noll efter däcksproblem – ett hjul föll av i starten av det första heatet och en punktering spolierade alla chanser till en framskjuten placering i det andra.

Dahlgrens seger och femteplats i de två heaten innebar att han tog in rejält i mästerskapet och han är nu bara elva poäng efter Richard Göransson. Två tävlingshelger återstår, närmast väntar Solvalla i Stockholm första helgen i september.

Resultat – Heat 1, STCC Karlskoga 

 1. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, 1:04.881
 2. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +8.685
 3. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +13.574
 4. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, +14.136
 5. Björn Wirdheim, Flash Engineering, +14.703
 6. Linus Ohlsson, Flash Engineering, +15.938
 7. Emma Kimiläinen, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +17.312
 8. Reuben Kressner, Flash Engineering, +19.863
 9. Rasmus Mårthen, Brovallendesign , +23.428
 10. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +47.878

DNF. Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, DNF

Resultat – Heat 2, STCC Karlskoga

 1. Björn Wirdheim, Flash Engineering, 1:05.183
 2. Rasmus Mårthen, Brovallendesign , +16.239
 3. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +17.633
 4. Reuben Kressner, Flash Engineering, +18.041
 5. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, +18.671
 6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +28.108
 7. Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing, +57.176
 8. Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +1 Lap
 9. Linus Ohlsson, Flash Engineering, +6 Laps

DNF. Emma Kimiläinen, PWR Racing – SEAT Dealer Team, DNF

DNF. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, DNF

 

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC
STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren – STCC
STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC
STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren – STCC

 

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC
STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren – STCC

 

STCC Karlskoga, Foto: Daniel Ahlgren - STCC
STCC Karlskoga, Foto: Daniel Ahlgren – STCC
STCC Karlskoga, Foto: Daniel Ahlgren - STCC
STCC Karlskoga, Foto: Daniel Ahlgren – STCC