Lundqvist vann igen och nu kan han avgöra i Finland

Linus Lundqvist var oslagbar i Karlskoga, han vann även söndagsracet i Formula STCC Nordic. I och med segern skaffade han sig möjlighet att avgöra mästerskapet redan i nästa deltävling som går i Finland.
— Det känns som det bara kommer närmare och närmare, konstaterade han.

Linus Lundqvist var tämligen överlägsen i racet, marginalen till tvåan Hugo Nerman var över fem sekunder.
— Ja, det såg kanske enkelt ut men det var det inte hela loppet. Man ligger på max och såklart pushade jag så länge jag kunde. Men när jag väl fick luckan tänkte jag ”kasta inte bort det här Linus”. Jag slog av lite på tempot och körde hem det, sade han.

Tjuvstart av Puhakka

Den väntade fajten med mästerskapstvåan Juuso Puhakka uteblev eftersom finländaren tjuvstartade och tilldömdes ett drive through-straff. När han tog straffet körde han för fort i depån och fick ytterligare en drive through och därmed var alla chanser till en topplacering borta.
Lundqvist medgav att han börjat snegla på tabellen. Han leder med 63 poäng och kan avgöra redan om två veckor på Alastaro-banan i Finland.
— Vi kommer till Puhakkas hemmaplan och det är många poäng kvar att köra om. Men visst, vi kör om ett mästerskap och har vi farten för att vinna kommer jag att satsa. Men jag kommer självklart att tänka till innan jag tar den sista risken, sade han.

Tufft bakom

Desto tuffare var det om de två andra pallplatserna. Hugo Nerman blev till slut tvåa men han hade ingen lätt resa.
— Jag fick en bra start och kom iväg som fyra tror jag. Jag såg att (Philip) Hall saknade tempo i början och jag tänkte att jag behöver komma förbi honom snabbt för att hänga på Lundqvist och Puhakka, sade han.
När Puhakka tog sitt straff låg han tvåa men orkade inte jaga ifatt Lundqvist.
— Jag saknade tempo att utmana Linus och fick försvara mig mot (Robin) Fredriksson och Hall hela racet. Det löste sig genom att de två började fajtas, sade Nerman.

Fredriksson trea

Robin Fredriksson höll undan för Philip Hall och tog den sista pallplatsen.
— Det blev tajt till slut. De flesta varven fokuserade jag framåt men på slutet förstod jag att Hall skulle försöka. Jag fick hålla undan och det gick vägen, sade han.
Fredriksson nollade i lördagsracet och det var nödvändigt med en bra placering för att han inte skulle tappa i den täta mästerskapsfajten bakom Lundqvist och Puhakka.
— Vi ville rädda så mycket poäng som möjligt efter gårdagens miss och det tycker jag vi gjorde. Jag är relativt nöjd, sade han.

Formula STCC Nordic har två tävlingshelger kvar den här säsongen. Dels den redan nämnda tävlingen i Finland och dels under STCC-finalen på Knutstorp 23-24 september.

Resultat

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 1:07.020
2. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +5.597
3. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +6.147
4. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +6.470
5. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +9.606
6. Emma Svensson, LL Motorsport, +17.103
7. Juuso Puhakka, Finndrive, +36.858
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +41.303
DNF. Rasmus Ericsson, Lyran Racing, DNF

Mästerskapsställningen med två tävlingshelger kvar.

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC
Linus Lundqvist. Foto: Jerry Karlgren – STCC

 

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC
Hugo Nerman, Linus Lundqvist och Robin Fredriksson. Foto: Jerry Karlgren – STCC

 

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC
Linus Lundqvist. Foto: Jerry Karlgren – STCC

 

STCC Karlskoga. Foto: Jerry Karlgren - STCC
Hugo Nerman. Foto: Jerry Karlgren – STCC

 

STCC Karlskoga, Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Robin Fredriksson. Foto: Daniel Ahlgren – STCC