Sportbilsfestival med unika bilar förgyller STCC på Solvalla

De flesta av Sveriges märkesbilklubbar plus flera entusiastbilklubbar är på plats på Solvalla för visar upp sina finaste och mest intressanta sportbilar. Till detta bjuder Driver Academy och auto motor & sport dessutom på speciellt inbjudna unika bilar som exempelvis en Ferrari 275 GTB 1965 års modell med en extremt imponerande racehistoria!

Flera hundra sportbilar med dess ägare kommer att sätta en tydlig prägel på ÅBRO Race Solvalla. Bilarna står utställda och många utav dem kommer att rulla i den sportbilsparad som äger rum kl 11.40 på lördag.
– Eftersom vi gör sportbilsfestivalen tillsammans med STCC så har vi även bjudit in en racerbil av klass, en exakt replika av en Ferrari 246 F1 från 1960, komplett med en Ferrarimotor, säger Göran ”Jojje” Svensson i Driver Academy.

– Och bäst av allt, vi kommer även att få ta del av både den och Ferrari 275 GTB på banan! De kommer att köra några uppvisningsvarv strax innan klockan tolv. Det kan jag lova blir en mäktig upplevelse.

Tider för Sportbilsfestivalen på banan 

Sportbilsparad 11:40-11:50

Parad med Ferrari 246 F1 och Ferrari 275 GTB 11:55-12:00

Prisutdelning sportbilsparaden 14:00

unnamed-4

ferrari 330 P4 lika min Nya Zeeland

unnamed-5