Philip Morin mot sina drömmars mål – tävlar om en plats i Porsche Mobil1 Supercup

Nu är det klart. Det blir Philip Morin från Cirkus Karlsson Racing som deltar i Porsche Motorsports shoot-out 26-27 september.
I potten: en styrning i Porsche Mobil1 Supercup 2017!
– Det är en stor är att bli uttagen. Att köra Supercupen är en dröm för mig, säger den talangfulle 20-åringen från Luleå.

Philip Morin debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2015. I år har han blommat ut till en stekhet titelkandidat. Inför finalen på Ring Knutstorp 23-24 september är norrlänningen tvåa i tabellen, bara två poäng bakom ledande Fredrik Larsson.
– Porsche Motorsport Junior Programme och möjligheten att ta klivet till Supercupen var en av de viktigaste anledningarna till att vi valde Porsche-spåret under fjolåret, berättar Morin.
Jämte att köra hem Porsche Carrera Cup Scandinavia har en plats i uttagningen varit Morins främsta mål den här säsongen.

Det är i sin strävan att hitta framtidens stjärnor som Porsche skapat Porsche Motorsport Junior Programme. Det är inom ramen för detta som Porsche årligen bjuder in de framgångsrikaste, unga förarna i regionala och nationella Carrera Cup-serierna runt om i världen.
På shoot-outen, som kommer att avgöras på tyska Lausitzring, utvärderas varje förares körskicklighet, förmåga att kommunicera med ingenjörer och mekaniker, mognad, fysisk standard och mycket, mycket mer. Allt för att få en tydlig helhetsbild av de utvalda representanterna.
Även i uttagningsprocessen i Porsche Carrera Cup Scandinavia värderades mer än tabellplacering och inkörda poäng.

För Morin är platsen i shoot-outen av stor betydelse. Blir han den förare Porsche Motorsport fastnar för öppnar det dörrar och skapar enorma möjligheter för den unge norrlänningen.
– Därför är Porsche Carrera Cup Scandinavias nominering av mig till shoot-outen hur viktig som helst, säger Morin vars målbilder i karriären väldigt mycket handlar om Porsche.
– Toppförare i Supercupen och på sikt fabriksförare hos Porsche. Det är vad jag drömmer om, medger han.

Philip Morin har ännu så länge inte kört någon deltävling i Porsche Mobil1 Supercup, men däremot har han gjort flera inhopp tyska Porsche Carrera Cup. Det senaste på Nürburgring helgen efter succén på Solvalla, där Morin jämte segern i Porsche Carrera Cup Scandinavia dessutom stod på pallen i sin STCC-debut och blev stor publikfavorit med sin körning.
På Nürburgring slutade Morin på elfte respektive åttonde plats, ett fullt godkänt resultat med tanke på konkurrensen och att det var hans första framträdande på banan.
Morin tävlade för Lechner Huber Racing och var bland annat teamkompis med norrmannen, Porsche-junioren, Dennis Olsen, som just på Nürburgring säkrade Rookie-titeln i den tyska serien.

Philip Morin blir den fjärde föraren i Porsche Carrera Cup Scandinavia som blivit uttagen till Porsche Motorsports shoot-out. Tidigare har Johan Kristoffersson, Oscar Palm och dansken Mikkel O Pedersen kvalat in. Samtliga har imponerat, men ännu har ingen lyckats vinna uttagningen och ta sig vidare till Supercupen. Kanske blir Morin den förste som lyckas?
– Konkurrensen i shoot-outen kommer att bli stenhård, men jag tror att Philip har goda möjligheter att lyckas. Han har utvecklats mycket som förare under den här säsongen och etablerat sig i toppen på Porsche Carrera Cup Scandinavia under en säsong där kvalitén på startfältet kanske varit det bästa någonsin, säger Thomas Johansson, sporting director Porsche Carrera Cup Scandinavia.