Joel Jern ny svensk juniormästare

Joel Jern säkrade JSM-guldet redan i första racet på bästa sätt – med seger.
—Riktigt skönt att få vinna och säkra mästerskapet samtidigt, sade han.

Joel Jern hade 33 poäng tillgodo på Julius ”Julle” Ljungdahl inför finalen och den förstnämnde tog död på spänningen redan i första heatet.
— Jag gick in i säsongen med inställningen att vinna och nu står vi här. ”Julle” var stark i början av säsongen men jag bestämde mig för att inte ge mig, sade Jern.

Vad är din förklaring till din fina utveckling?
— Jag har stärkt självförtroendet och körningen. Nu är det på topp, nu laddar vi inför nästa säsong. Vi siktar på Clio Cup i en RS4, sade Joel Jern.

”Julle” Ljungdahl vann förra året men fick nöja sig med silvret i år.
— Vi siktar på nästa säsong, det är ett silver men man vinner inte silver, man förlorar guld. Jag har brutit två race och Joel har lyckats ta sig i mål de gånger plockat poäng de gånger det krånglat för honom, sade han.

Anthon Caldana har haft en jobbig säsong och blev trea.
— Ibland har jag haft fart, men jag har haft en otrolig otur och nollat fyra race. Jag har varit snabb när jag inte behöver vara snabb. En riktig otursäsong men vi har samtidigt haft kul. Vi får sikta på nästa säsong, sade han.

Klas Ekstrand deltog under två racehelger och han blev fyra totalt.