Oviss final på Mantorp Park när Swedish GT avslutar på lördag

Endast en poäng skiljer mellan Fredrik Larsson/Ingvar Mattsson och Daniel Haglöf/Poker Wallenberg när GT-förarna styr mot Mantorp Park i veckoslutet. Ett hektiskt program väntar med test, kval och två 50 minuter långa race under en enda dag!

Trots att fjolårsmästarna Haglöf/Wallenberg vunnit fyra av sex körda tävlingar i PWR-teamets Lamborghini Huracàn så ligger man poängen efter Porsche-duon inför finalen. Ett försprång som den nyblivne Carrera Cup-mästaren Fredrik Larsson knappast känner betryggande.

– Lamborghini´n är snabbare än vår Porsche och det ska till lite tur om vi ska kunna vinna, säger han.

I GTB är det inte riktigt lika jämnt men ändå långt ifrån klart vem som tar hand om totalsegern. Daniel Roos/ Erik Behrens i ALFAB:s Porsche Cayman ligger 14 poäng före Niklas Lilja i Maserati men med inte mindre än 50 poäng att köra om har Niklas goda chanser att plocka in viktiga poäng. Även Håkan Ricknäs har chans att vinna – 27 poäng bakom Roos/Behrens och bara 13 efter Lilja.

Precis som tidigare under säsongen är det GTB-klassen som samlat flest deltagare och blandningen av sportbilar är ett av seriens mest uppskattade inslag. Lamborghini mot Porsche i GTA medan Porsche, Maserati, Lotus, Ferrari, Ginetta och BMW möts i den något långsammare kategorin.

Swedish GT delar lördagen med Ginetta GT5 Challenge som också kör sina avslutande tävlingar denna helg.

STCC Anderstorp. Foto: Jerry Karlgren
STCC Anderstorp. Foto: Jerry Karlgren
STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren
STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren
STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren
STCC Falkenberg. Foto: Jerry Karlgren