Norsk talang klar för Formula STCC Nordic 2017

Formula STCC Nordic, supportklass i STCC, fortsätter att locka förare. Redan nu, mindre än en månad efter avslutad säsong, står det klart att mästerskapet blir än mer nordiskt 2017.
– Det är redan klart att vi kommande säsong får minst en norsk förare i serien igen och finländska Finndrive har aviserat att de fortsätter sin satsning i mästerskapet, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Debutsäsongen för Formula STCC Nordic (som tidigare hette Formula Renault 1,6) blev klart godkänd med totalt tio förare i sluttabellen varav åtta körde samtliga deltävlingar.
Kommande säsong talar allt för att startfältet blir minst lika stort. Flera av årets förare har aviserat att de kör Formula STCC Nordic även 2017 och det står redan klart att det fyller på med talanger från våra nordiska grannländer.
Norrmannen Emil Heyerdahl, 15 år, offentliggjorde nyligen att han väljer att gå från karting till Formula STCC Nordic kommande säsong. På Emil Heyerdahl Racing Teams facebooksida kan man bland annat bland annat läsa:
”Det här är en treårssatsning där första året blir ett läroår. Vi har valt klassen eftersom vi tror att Formula STCC Nordic kan vara rätt väg att gå. Oavsett vilken bil det blir i framtiden är det alltid en fördel att ha formelbilskörning i grunden”.

2017 blir den femte säsongen med Formula STCC Nordic-bilarna där kraftkällan är en 1,6-liters Renault-motor. Biltypen har utvecklats sedan starten 2013 och kommande säsong tar klassen nästa steg då det blir tillåtet med så kallad paddle shift.
Formula STCC Nordic kan man köra från det året man fyller 15 år. Det gör den till alla racingtalangers första klass i STCC-paketet. Nästa steg åldersmässigt är JTCC där instegsåldern är 17 år.

Mästare i Formel Renault 1,6/Formula STCC Nordic 2013-2016
2013: Erik Johansson, Gnosjö, Team Tidö
2014: Joonas Lappalainen, Finland, FinnDrive
2015: Oliver Söderström, Bjärred, PWR Junior Team
2016: Linus Lundqvist, Tyresö, LL Motorsport