Inget Porsche-kontrakt för Morin som siktar uppåt på egen hand

Det blev inte Philip Morin som Porsche Motorsport valde för en plats i Porsche Mobil1 Supercup kommande säsong. Shoot-outen på Lausitzring i slutet på september vanns i stället av Matt Campbell, 21 år, från Australien.
– Självklart hade jag hoppats att de skulle välja mig, men vi har mycket på gång och jag är säker på att vi kommer att hitta en bra lösning för mig 2017, säger Morin.

Det var dagarna efter finalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia som mästerskapstvåan Philip Morin, tillsammans med åtta andra, uttagna Porsche-talanger, samlades i Tyskland för att göra upp om en plats i Porsche Mobil1 Supercup 2017.
Morin gjorde bra ifrån sig, men tyvärr räckte hans insats inte hela vägen.
– Jag kände på mig att det var mellan Campbell och mig det stod. Vad som fällde avgörande vet jag inte. Det här var min första, hela säsong i Porsche och kanske hade mina möjligheter att segra varit större med ytterligare ett års erfarenhet av klassen. Kanske är jag inte lika komplett som Campbell ännu, säger 20-åringen från Luleå och tillägger:
– Jag hatar att förlora, men är nöjd med min insats under testen och är otroligt tacksam gentemot Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sverige som nominerade mig och gav mig den här chansen.

Även om Morin inte vann Porsches juniortest har han ändå siktet inställt på Porsche Mobil1 Supercup kommande säsong.
– Vi jobbar med flera olika alternativ varav Supercupen är ett. Det optimala för min utveckling vore troligtvis att kombinera två mästerskap för att få så mycket körträning som möjligt.