Petter Solberg stöttar ung racingtalangs satsning på Formula STCC Nordic

STCC har fått en koppling till Petter Solberg. Den norske rally- och rallycrossvärldsmästaren stöttar nämligen 14-årige Emil Heyerdal i hans satsning på supportklassen Formula STCC Nordic 2017.

Det är via norska crowdfunding-projektet ”I belive in you” norsk motorsports största motorsportstjärna supportar den unge formelbilstalangen med 10.000 kr. På sin Facebook-sida skriver Solberg bland annat:
”Jag brinner för talangutveckling! I-belive-in-you-projekt stöttar jag därför att det rör sig om är enbart handling, ord och inga visor. Jag uppmanar alla som vill talanger i norsk idrott väl att ta del av det här projektet. För mig var det naturligt att stötta den 14 år gamle bilsporttalangen Emil”.
I belive in you går ut på att norska idrottstalanger får skicka in projektförslag och önska en bestämd summa pengar som ska samlas in inom en bestämd tid. Om projektet blir godkänt får talangen möjlighet att presentera det, och profilera sig, på hemsidan för I belive in you.
Men får inte talangen ihop den summa han/hon önskar inom den avtalade tiden betalas pengarna tillbaka till givarna.
Emil Heyerdal satte 40.000 kr som mål. Hittills har han fått in lite över 20.000 varav de första 10.000 kom från Petter Solberg.

Bild.
Foto: Jerker Johansson