Klartecken från Mtech Competition – Öhman och Karlsson kör vidare

Mtech Competition blir att räkna med i Porsche Carrera Cup Scandinavia även 2017. Både Magnus Öhman och Thomas Karlsson kör vidare och mycket talar för att de får sällskap av Lars-Bertil Rantzow.

Magnus Öhman debuterade med några inhopp i Porsche Carrera Cup redan 2013. Kommande säsong blir hans fjärde hela i mästerskapet.
– Min medverkan har aldrig varit oklar. Jag tycker om att åka Porsche och kommer att göra det så länge jag kan, säger Öhman, som vintertid håller igång tävlandet med Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
Efter två deltävlingar leder han bronsklassen i mästerskapet och siktar självklart på titeln.

Karlsson snabbare
Thomas Karlsson debuterade i det skandinaviska Porsche-mästerskapet med 15:e plats totalt 2015. I år slutade han nia, placeringen precis bakom Öhman. Det skiljde bara två poäng mellan teamkompisarna i tabellen.
– Jag har bättrat på snabbheten vilket varvtiderna visar och är nöjd med min säsong. Jag har närmat mig Öhman, men fortfarande är han snabbare. Kanske kan jag ta honom någon gång i sommar, säger Karlsson, som nådde sin bästa placering – femma – i det andra heatet i premiären i Skövde.
– Men då hade jag en hel del flyt eftersom det var många som bröt. Jag är även nöjd med min insats i Falkenberg och på Ring Knustorp. Det är banor jag trivs på.

Coachas av Müller
Magnus Öhman har svårt att peka ut någon riktig höjdpunkt från säsongen. Jämnhet var snarare hans signum.
– Det var väl inget toppår från min sida, men kvalet på Mantorp Park, då jag avancerade till Q2, var lite kul, säger Manus som vid flera tillfällen under säsongen coachades av Sven Müller, årets förare i Porsche-välden, mästare i såväl Porsche Mobil1 Supercup som Porsche Carrera Cup Tyskland.
– Jag ska jobba vidare med Sven så det är inte omöjligt att han kommer att dyka upp på tester och tävlingar här i Sverige kommande säsong också.

Både Öhman och Karlsson hyllar Mtech Competition, teamet som driver deras bilar i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Bossen Magnus Karlsson och hans gäng hade även hand om Lars-Bertil Rantzows Porsche 911 GT3 Cup i de tävlingar han körde 2016. Mycket talar för att Rantzow också fortsätter i teamet. Vilken omfattning det blir på hans satsning 2017 är emellertid inte klart ännu.