Positiva Porsche Carrera Cup-tongångar från Småland

Räkna med Oscar Palm och Lukas Sundahl i Porsche Carrera Cup Scandinavia även 2017. Även om inget är hundra klart ännu lämnar båda smålänningarna positiva besked om en fortsatt satsning i klassen.

Det är 2016 års sexa och sjua i Porsche Carrera Cup Scandinavia som nu har ställt in siktet på årets säsong.
– Jag kommer att fortsätta köra och målet är självklart att delta i samtliga deltävlingar, hälsar Oscar Palm, 25-åringen från Jönköping som trots sin ålder är att betrakta som en veteran i Carrera Cup.
Fjolårets säsong var hans åttonde i mästerskapet. Han vann 2014 och slutade tvåa säsongen därpå.
Precis som Palm flaggade Växjösonen Lukas Sundahl redan tidigt för att han hade siktet inställt på Porsche Carrera Cup Scandinavia även 2017.
– Under de två säsonger vi kört Carrera Cup har vi lärt oss nya saker hela tiden och hittat mer och mer fart. Vi har erövrat några pallplatser och nosat på toppen, men Lukas är bara 20 år och behöver mer träning och hårdhet, säger pappa Per.

Både Palm och Sundahl har goda förutsättningar att vara med och kriga allra högst upp i kommande säsongs mästerskap. Båda siktar självklart på att köra samtliga deltävlingar i serien.
– Det som kan påverka omfattningen av min satsning är de byggprojekt jag är involverad i på jobbet samt de problem med ryggen som jag dragits med en längre tid. Jag har problem med ländryggen, men tror mycket på det samarbete jag inlett med en ny personlig tränare, säger Palm.

Sundahls satsning kommer att fortsätta ske i det charmiga familjeteamets regi. Oscar Palm, som 2016 ingick i Fragus BR Motorsport, tittar på en ny lösning för 2017.
– Vi har lite diskussioner om ett samarbete med en annan chaufför i mästerskapet, men ännu är ingenting klart, hälsar han.