England nästa för mästerlige Linus Lundqvist

Linus Lundqvist, regerande mästare i den Sverige-baserade formelbilsserien Formula STCC Nordic, är klar för start i det brittiska Formel 4-mästerskapet under 2017 och tar därmed det stora steget ut på den internationella racingscenen.

Lundqvist, 17 år gammal från Tyresö utanför Stockholm, vann tio av 14 race på sin väg mot en ohotad titeltriumf i Formula STCC Nordic under 2016. I samma stund som mållinjen korsades vid finalen på Ring Knutstorp i september formulerades också ambitionen om en satsning utomlands inför 2017 – och nu står det klart att en stor del av året kommer att spenderas på engelsk mark.

Lundqvist har skrivit på för välkända Double R Racing, baserade i Woking en bit utanför London, och kommer att representera teamet i det konkurrenskraftiga brittiska Formel 4-mästerskapet (F4 British Championship). Serien sanktioneras av internationella bilsportförbundet FIA, och utgör det första steget på den internationella formelbilstrappan mot Formel 1.

– Det känns otroligt häftigt att ta det här klivet och inleda en satsning utomlands den här säsongen. Det här har varit mitt mål sedan i höstas och jag är både glad och tacksam att vi har lyckats få till det här med Double R Racing. Att få tävla i formelbil i England, på alla de klassiska banorna där borta i motorsportens hjärta, är helt klart en dröm som går i uppfyllelse.