Finländsk kvartett klar för Formula STCC Nordic

Finländska förare har tillhört toppen på Formula STCC Nordic de tre senaste säsongerna. Men aldrig har de varit så många som de blir i år. Nu står det nämligen klart att Kart in Club Driving Academy kommer med fyra bilar till 2017 års mästerskap.

Det började säsongen 2014 då FinnDrive vann med Joonas Lappalainen. Lite längre bak i fältet utvecklades Ilmari Korpivaara, som säsongen därpå blev tvåa med Juuso Puhakka närmast bakom sig i tabellen.

2016 var Puhakka ensam finländare att köra hela mästerskapet. Han erövrade silvermedaljen bakom mästaren Linus Lundqvist.

2017 slår Finland rekord i antalet förare i Formula STCC Nordic.

– Ni kan gå ut med att vi kommer till start med fyra bilar i mästerskapet, säger Sami Lappalainen.

Lappalainen är mannen bakom FinnDrive, som i år bytt namn Kart in Club Driving Academy.

Det blir en helt ny förarkvartett Kart in Club Driving Academy kommer till start med. Vilka vill Lappalainen vänta med att avslöja, men det finländska intresset är ett bra lyft för klassen vars tydliga målsättning är att kunna presentera ett startfält på minst tio bilar.