Masters Cup för ”gubbarna” 2017

Nu inför Porsche Carrera Cup Scandinavia ett mästerskap i mästerskapet. För startfältets mest trogna och lite äldre deltagare introduceras Masters Cup som vänder sig till förare som är 40 år eller äldre.
– Kul med en cup för gubbarna! Det blir ju lite mer att åka om för oss som kanske inte är med längst fram, säger Magnus Öhman.

AM 40 + är ”koden” för deltagande i Masters Cup. Det innebär att den som vill vara med måste klassas som amatör och vara 40 år eller äldre. Bedömningen görs av organisationen för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Fredrik Larsson, som vann Porsche Carrera Cup 2016, fyllde visserligen 40 år i somras men är självklart överkvalificerad i det här sammanhanget. Så sorry, Fredrik, förtydligar Thomas Johansson, sporting director för den populära racingklassen.

 

Förare över 40 år är annars basen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Hade Masters Cup införts redan 2016 hade startfältet bestått av nio förare. Kanske blir det lika många i år? Magnus Öhman, Thomas Karlsson, Anssi-Jukka Kasi, Ingvar Matsson och Peter Eriksson har alla redan signalerat att de kommer till start även 2017.

– Jag ser fram emot ett nytt år i Porsche Carrera Cup och Masters Cup blir en rolig utmaning, säger bland annat Peter Eriksson, som debuterade som debuterade i mästerskapet förra året.

En start i Porsche Carrera Cup hade han sedan tidigare – som gästförare i ett race 2008.

Eriksson hängde med bra i de fyra deltävlingar han körde 2016. Bästa placering, åttonde plats, nådde han i Falkenberg.

– I år hoppas jag komma in i det lite mer och få ner tiderna lite till, säger han.

Ännu så länge nöjer sig Eriksson med att betrakta Masters Cup som en rolig utmaning. Magnus Öhman är mer konkret när den nya cupen förs på tal.

– Klart jag vill vinna pokalen, säger han och tillägger med ett leende:

– Men det är det säkert fler som vill.