Rantzow klar för Porsche Carrera Cup – het titelkandidat i Masters Cup

Lars-Bertil Rantzow är klar för start i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Skåningen kommer att köra samtliga deltävlingar vilket gör honom till en het toppkandidat, inte minst i Masters Cup, mästerskapet för förare över 40 år.
Sin vana trogen har Rantzow begärt startnummer efter ålder. 2017 är det 57 som gäller.

Lars-Bertil Rantzow är en trogen Porsche Carrera Cup-förare. Han debuterade i klassen 2006 och har kört de flesta säsonger sedan dess. Hans bästa år hittills är 2014 då han blev tvåa bakom Oscar Palm och tog sina första segrar (tre stycken) i mästerskapet. Säsongen innan var han trea, slagen endast av Johan Kristoffersson och Ola Nilsson.

2016 tävlade Rantzow under ”gästflagg” i Porsche Carrera Cup Scandinavia. En allvarlig blodförgiftning gjorde att han missade de inledande deltävlingarna. Han säsongsdebuterade i Anderstorp och nöjde sig med fyra starter totalt – Anderstorp, Falkenberg, Karlskoga och Ring Knutstorp.
Trots dåliga förberedelser imponerade Rantzow. I sin comeback blev han fyra och i Falkenberg, som var nästa tävling, slog han till i sitt favoritväder regn. Rantzow vann det första heatet efter att ha kvalat trea!
– Segern i Falkenberg var skoj. Jag hade Fredrik Larsson i kofångaren under halva racet, men lyckades hålla honom bakom mig, minns Rantzow, som länge tvekade inför omfattningen av sin satsning 2017.
– Men tanke på min sjukdom i fjol var jag till en början osäker på om jag skulle köra samtliga sju deltävlingar. Men nu känner jag mig i fin form och hoppas jag orkar med alla.
En bidragande orsak till skåningens positiva besked är årets kalender.
– Sju bra motorbanor, konstaterar Rantzow, som inte saknar varken Skövde eller Solvalla med sin betong.
Alastaro i Finland och norska Rudskogen ersätter. Det har Rantzow inget emot.
– I Alasatro tog jag min första seger i Porsche Carrera Cup.

Tidigare framgångar till trots vill Rantzow tona ner sina möjligheter att kriga i toppen på Porsche Carrera Cup. Där tror han mer på mästerskapets yngre förare. I nya Masters Cup får han emellertid räkna med stort favoritskap.
– Där hoppas jag definitivt vara med och slåss om pallplatser, säger han blygsamt.
Rantzow, som är tillbaka som delägare i Porsche Center Syd i Malmö, räknar med tuff konkurrens. Inte minst från teamkompisarna Magnus Öhman och Thomas Karlsson, som också tävlar för Mtech Competition.