Lukas Sundahl testsnabbast – igen!

Lukas Sundahl gjorde det igen: För andra året i rad var han snabbast på den officiella vårtesten för Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Den unge Växjöföraren klockades för 1.05,344 runt Gelleråsbanan, en tid ingen av konkurrenterna lyckades straffa.
– Roligt att vara snabbast såklart, men det finns en del att slipa på, sa Sundahl.

Tio förare i årets startfält tog chansen att genomföra lördagens officiella test på Gelleråsbanan. Det är tredje året i rad Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder säsongen på den klassiska anläggningen utanför Karlskoga.
Lukas Sundahl, som tävlar för familjeteamet Sundahl Racing, har varit snabb alla gånger.
– Första året slutade jag tvåa efter Johan Kristoffersson, men i fjol var jag etta och i dag fick jag till bästa tiden igen. Karlskoga tycks passa mig på vårkanten. Varför kan jag inte riktigt förklara, säger Sundahl med ett leende.

Philip Morin, fjolårets mästerskapstvåa i Porsche Carrera Cup, var närmst bakom Sundahl i resultatlistan. Den snabbe norrlänningen, som kör för Cirkus Karlsson Racing, gjorde också ett sista försök att ta sig förbi smålänningen, men på kalla däck tog han i lite för mycket och gled av.
– Man vill ju alltid vara snabbast, förklarade Morin sin avslutande attack och avfyrade ett leende.
Testtrea i det härliga vårvädret var Oscar Palm från Jönköping närmast följd av Fagrus Motorsports Robin Hansson, som brottades med en del tekniska problem och avbröt ganska tidigt.

Femma var snabbe skåningen Lars-Bertil Rantzow och han skuggades i sin tur av TV-profilen ”Snickar-Matte” Karlsson, Pontus Fredricsson och Magnus Öhman. För den sistnämnde var testen i den östra delen av Värmland genrep inför nästa helgs finaltävling i Porsche GT3 Cup Middle East. Öhman leder bronsklassen och kan säkra titeln när mästerskapet avslutas i Bahrain.
Det tio förare starka startfältet i Karlskoga avslutades av Peter Eriksson och Anssi-Jukka Kasi. Saknades på testen gjorde tippade toppföraren, fjolårstrean Jocke Mangs, Thomas Karlsson, Anton Marklund och Ingvar Mattsson. Samtliga hade förhinder.

Resultat officiellt test Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Gelleråsen, Karlskoga 2017-04-08

1) Lukas Sundahl, 1.05,344
2) Philip Morin, 1.05,686
3) Oscar Palm, 1.05,804
4) Robin Hansson, 1.05,807
5) Lars-Bertil Rantzow, 1.06,183
6) Mats Karlsson, 1.06,298
7) Pontus Fredricsson, 1.06,343
8) Magnus Öhman, 1.06,375
9) Peter Eriksson, 1.07,347
10) Anssi-Jukka Kasi, 1.07,840