Hugo Nerman testsnabbast i Karlskoga

Hugo Nerman var snabbast när Formula STCC Nordic körde officiellt test på Gelleråsbanan. Nerman, som tävlar för Ward WestCoast Junior Team, var ett par tiondelar före teamkompisen Philip Hall och tredje bästa tid klockades Rasmus Ericsson för.
– Det funkade bra i dag, men det finns alltid plats för förbättringar, konstaterade Nerman efter den lyckade testdagen på banan utanför Karlskoga.

Totalt genomförde nio förare den officiella testen. Jämte snabba duon från Halmstad-baserade Ward WestCoast Junior Team och Rasmus Eriksson deltog också Edward Jonasson, 14-årige norrmannen Emil Heyerdahl och en hel kvartett unga förare från finländska teamet Kart In Club Driving Academy: Konsta Lappalainen, Jesse Salmenautio, Mi Maijala och William Alatalo.

Att Nerman och Hall toppade resultatlistan var inte helt överraskande. Båda körde mästerskapet med framgång 2016. Hall blev bronsmedaljör och Nerman fyra. Före sig hade de bara mästaren Linus Lundqvist och Juuso Puhakka, som båda tagit klivet till Formel 4 den här säsongen.
Rasmus Ericssons framfart kom heller inte som någon överraskning. Ericson, som representerar Lyran Racing, har tävlat i den här biltypen flera säsonger. Trots byte av drivaxlar och några missade pass bokfördes han för tredje tid på den officiella testen.
Fjärdeplacerade Edward Jonasson från Karlskrona och Trojnar Racing, visade stark vårform. Edward var snabbast på tre av de sju söndagspassen i Karlskoga och kunde vända hemåt med fjärde tid i bagaget.

I den finländska kvartetten var det Konsta Lappalainen som lyckades bäst. Medan de övriga tre tagit klivet från racingen till den här säsongen gjorde Lappalainen några starter i formelbil redan 2016. Bland annat körde han finalen i Formula STCC Nordic på Ring Knutstorp.
Den unga, finländska debuttrion gjorde ett starkt intryck med en positiv utveckling tidsmässigt. Det gällde även för blott 14-årige norrmannen Emil Heyerdahl, som gjorde sina första varv i bilen.

4-6 maj inleds racingsäsongen på allvar med premiär på Ring Knutstorp där Formula STCC Nordic är supportklass till STCC.
– Men innan det är dags för tävlingspremiär ska vi i Ward WestCoast Junior Team genomföra en ganska intensiv testperiod. I morgon kör vi på Mantorp Park och innan premiären ska vi hinna med ytterligare två tester, en på Ring Knutstorp och en till här i Karlskoga, berättar Nerman.

Resultat officiellt test Formula STCC Nordic, Karlskoga 2017-04-09.
1) Hugo Nerman, 1.06.025
2) Philip Hall, 1.06,254
3) Rasmus Ericsson, 1.06,493
4) Edward Jonasson, 1.06,713
5) Konsta Lappalainen, 1.07,143
6) Jesse Salmenautio, 1.07,206
7) William Alatalo, 1.07,693
8) Mi Maijala, 1.08,541
9) Emil Heyerdahl, 1.08,761

Bilder.
Foto: Tony Welam

Test Gelleråsen 2017-04-09
Test Gelleråsen 2017-04-09
Test Gelleråsen 2017-04-09