Premiär för McLaren i Swedish GT!

Förra året vann Alfab Racing GTB-klassen i Swedish GT med en Porsche Cayman GT4. I år ska man försöka upprepa bedriften och nu sker det med en helt ny McLaren 570S.

En modell som testades i British GT 2016 och som inför årets säsong är godkänd för alla GT4-mästerskap. Precis som tidigare är det Erik Behrens och Daniel Roos som tävlar för Alfab Racing och Erik passade på att provköra McLaren-bilen på Mantorp Park under tisdagen.
– Det kändes bra och nu åker vi direkt till Knutstorp för att lära oss mer om bilen under torsdagens test, berättar Erik.

McLaren 570S har redan levererats till flera team ute i Europa och vunnit en deltävling i British GT. För att balansera modellen mot andra GT4-bilar har effekten begränsats till ca 440 hkr och vikten höjts till hela 1500 kg!

Med allt starkare GT4-mästerskap runt om i världen är det fler tillverkare av snabba sportbilar som ser en marknad för sina bilar. Nyligen lanserade Audi en GT4-variant av sin R8 och frågan är vem som kommer härnäst? Vi vet att både BMW och Mercedes bygger nya GT4-bilar och rykten säger att även Ferrari visat intresse.

Fabriker som hittills mest ägnat sig åt den betydligt dyrare GT3-kategorin vill nu vara med när intresset för GT4 ökar.

Swedish GT startar upp på Ring Knutstorp i veckoslutet med ett race på fredagen och ett på lördagen. I likhet med förra året är startfältet uppdelat i två klasser – GTA och GTB – men en nyhet är att man också tävlar om ett Riksmästerskap. Vinnare blir de som samlat flest poäng under året – oavsett klass.