Prins Carl Philip och Thed Björk kör premiären i Swedish GT

Prins Carl Philip får sällskap av fyrfaldiga STCC-mästaren Thed Björk (bilden), nyss hemkommen från en historisk VM-seger (WTCC) på Monza, under Swedish GT-premiären på Knutstorp i helgen.

Prins Carl Philip kommer att köra en Volvo S60 Polestar i snabbaste klassen GTA den här säsongen. Där väntar hårt motstånd från Audi, Ferrari, McLaren och Porsche-förare.

– Jag känner mig redo inför premiären och ser fram emot den nya utmaningen. Det blir extra kul att tävla tillsammans med Thed på Knutstorp, vi jobbar bra tillsammans och han har en oerhörd erfarenhet som jag kan dra nytt av, säger prins Carl Philip.

Helgens första tävling innehåller ett obligatoriskt depåstopp med förarbyte där Thed Björk är co-driver med prins Carl Philip. Under den andra tävlingen kör prins Carl Philip själv.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka i samma team med prins Carl Philip igen. Senast vi tävlade tillsammans var 2015 när jag tog min tredje raka titel och han tog sin första seger. Min uppgift är att skapa ett bra sätt att jobba för prins Carl Philip – en bas för honom att bygga vidare på under året för att bli mästare. Jag är glad över att vara tillbaka på Knutstorp, senast jag var här tog jag min fjärde titel och självklart är känslan extra bra med förra helgens WTCC-seger i ryggen, säger Thed Björk.

Flytten från Swedish GT för Polestar Cyan Racing kommer efter bytet av reglemente i huvudklassen av STCC inför 2017.

– Swedish GT blir en ny utmaning och det möjliggör en fortsatt närvaro för oss i Sverige, en av våra viktigaste marknader. Vi är mycket glada över att ha den senaste VM-segraren Thed Björk som co-driver till prins Carl Philip i helgen. Detta är första steget i vår plan att ge honom bäst möjliga förutsättningar för att bli svensk mästare i långlopp, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.