Ferrari-seger i andra Swedish GT-loppet

Fredrik Larsson och Ingvar Mattsson tog en knapp seger i lördagens TV-sända GT-race efter en intensiv slutspurt av Larsson i teamets helt nya Ferrari 488 Challenge.

Först på det sista varvet kunde hallänningen passera Prins Carl Philip i Volvo S60 och vinna med en knapp sekund. Även trean Jan Brunstedt i Audi R8 fanns med i toppstriden och i mål skiljde bara 1,4 sekunder mellan de tre främsta.

I GTB-klassen var det dubbelt Porsche Cayman med Philip Morin i par med Teknikens Världs journalist Linus Pröjtz först över mållinjen. Håkan Ricknäs körde in som tvåa före pappa/son Hasse och Marcus Söderholm i Porsche 997. Gårdagens segrare i lilla klassen, Erik Behrens/Daniel Roos, tvingades bryta efter 15 varv.

I mästerskapet leder Prins Carl Philip efter en första- och en andra plats. Efter att ha haft Thed Björk som medförare under gårdagen genomförde han hela loppet ensam denna gång. Fredrik Larsson/Ingvar Mattson ligger tvåa och Brunstedt trea.

I GTB har Linus Pröjtz/Philip Morin samlat flest poäng premiärhelgen, men eftersom dom kör Porsche´s gästbil är tanken att de ska ersättas av andra gäster under kommande tävlingar… Inga fler poäng för duon om inte de får ytterligare chanser, förstås.

Nästa tävlingshelg för Swedish GT är Falkenberg i juli men innan dess har GT-förarna chansen att köra om ett NEZ-mästerskap i en helt fristående tävling på norska Rudskogen 3-4 juni.

Bilder.
Foto: Tony Welam

Ring Knutstorp 2017-05-06 GT pall race 2, Foto: Micke Fransson/STCC
Ring Knutstorp 2017-05-06 GT pall race 2, Foto: Micke Fransson/STCC
4-6/5-17 STCC Ring Knutstorp deltŠvling 1 Swedish GT, Philip Morin, Linus Pršjtz start nr 20