Porsche-förare utmanar i Swedish GT

Tre Carrera Cup-förare tar chansen att dubblera när Swedish GT kör sin andra tävlingshelg för säsongen. Det är Oscar Palm, Peter Eriksson och Mats ”Matte” Karlsson som ser till att få extra mycket tid på den snabba Falkenbergs-banan.

Oscar kommer att köra tillsammans med Peter Eriksson – en av landets mest meriterade ryttare med bland annat OS-medalj i banhoppning bland alla framgångar. Peter är fortfarande en förgrundsfigur inom hästsporten men tävlar också i racing sedan många år tillbaka. I Swedish GT delar Oscar Palm och Peter Eriksson den senares Porsche 991 Cup

”Matte” Karlsson har tävlat i Swedish GT förr och 2012 hade han ingen mindre än Tony Rickardsson som medförare. Denna gång delar han 991:an med ett mindre känt namn – Magnus Wik från Gnosjö i lördagens och söndagens tävlingar – vilka båda innehåller obligatoriska depåstopp.

Efter premiären är det Prins Carl Philip som har ett knappt poängövertag före Fredrik Larsson/Ingvar Matsson. I par med Thed Björk vann han första loppet i Volvos Solution F-bil – medan han körde ensam och slutade tvåa efter Larsson/Mattsson i det andra. Den nya Ferrari 488:an visade sig vara mycket snabb och till hemmabanan kommer Fredrik Larsson fylld av självförtroende.

GTB-kategorin saknar duon som samlade flest poäng på Ring Knutstorp. Philip Morin i par med Teknikens Världs Linus Pröjtz gjorde ett tillfälligt inhopp i Porsche´s gästbil och är inte med i Falkenberg. I stället är det Håkan Ricknäs (Porsche Cayman) som har chansen att rycka åt sig en ledning i mästerskapet men han kommer att få hård konkurrens från bland annat Erik Behrens/Daniel Roos i McLaren 570S. Efter att segrat i första racet tvingades man bryta i det andra och är nu förstås ute efter revansch.

Det första loppet för Swedish GT körs lördag eftermiddag medan det andra avgörs mitt i TV-fönstret på söndag.

4-6/5-17 STCC Ring Knutstorp deltävling 1 Swedish GT Swedish GT, Bernadotte Carl Philip, Björk Thed start nr 13 Foto Tony Welam
4-6/5-17 STCC Ring Knutstorp deltŠvling 1 Swedish GT, Ingvar Mattson, Fredrik Larsson start nr 99 Foto Tony Welam
4-6/5-17 STCC Ring Knutstorp deltävling 1 Foto Tony Welam Porsche Carerra Cup Mattson Ingvar start nr 99
4-6/5-17 STCC Ring Knutstorp deltävling 1 Swedish GTSwedish GT, Roos , Behrens Erik start nr 88 Foto Tony Welam