Prins Carl Philip och Thed Björk tävlar tillsammans i Falkenberg

Polestar Cyan Racings båda förare Prins Carl Philip och Thed Björk kommer till Falkenberg för den andra tävlingshelgen i Swedish GT. Efter att duon segrat i premiären på Ring Knutstorp, körde Prins Carl Philip det andra loppet ensam och slutade tvåa. Det betyder att han kommer till Falkenbergs snabba bana som ledare i mästerskapet. En ledning med fem poäng före Ferrari-förarna Fredrik Larsson och Ingvar Mattsson.

– En bra start på säsongen och jag är mycket glad över att leda inför Falkenberg, en av mina favoritbanor, där jag vann min första seger i STCC. Vårt mål inför helgen är att behålla ledningen i mästerskapet, berättade Prins Carl Philip.

Teamkamraten Thed Björk kommer direkt från FIA WTCC-deltävlingarna i Portugal där han klättrade till andra plats i tabellen.
– Jag tar med mig det positiva från WTCC där vi befinner oss i en mycket stark position. Mitt uppdrag i Falkenberg är att hjälpa Prins Carl Philip på bästa möjliga vis, så att han kan kämpa om segrar och behålla sin ledning i mästerskapet. Jag tror vi har vad som behövs för att klara det. Samtidigt är jag medveten om att konkurrensen är hård och att vi måste göra vårt allra bästa, säger Thed Björk.

Prins Carl Philip och Björk får hård konkurrens från Ferrari-, Porsche- och McLaren-team i de båda deltävlingarna, vilka innehåller obligatoriska depåstopp och förarbyten.
– Det känns bra att vara tillbaka på svensk mark igen, säger Alexander Murdzevski, motorsportchef hos Polestar.
– Tävlingarna i Falkenberg är en viktig tradition i svensk motorsport och bjuder alltid på bra racing. Vi förväntar oss en spännande race weekend när våra båda toppförare från WTCC och Swedish GT nu tävlar tillsammans.