Audi-seger i Swedish GT

Efter ett omväxlande och händelserikt Swedish GT-race på Falkenbergs Motorbana var det Janne Brunstedt i en Audi R8 som korsade mållinjen först, tätt följd av Ingvar Mattsson i den Ferrari 488 han delar med Fredrik Larsson. I GTB-klassen ledde Daniel Roos/Erik Behrens från start till mål i Alfab-teamets McLaren 570S och tog därmed säsongens andra seger.

Inledningen av tävlingen dominerades av Fredrik Larsson i Ferrari och Thed Björk i Volvo. Bakom toppduon kämpade Oscar Palm med Janne Brunstedt innan Audi´n kunde ta sig förbi strax innan depåstoppen. Ingvar Mattsson tog över efter Fredrik samtidigt som Prins Carl Philip avlöste Thed Björk. Bakom närmade sig Brunstedt som körde hela tävlingen ensam. När Prins Carl Philip snurrade och fastnade i sandfållan kom säkerhetsbilen ut på banan och plötsligt var tävlingen helt öppen igen. Under de få hektiska minuter som återstod när förarna på nytt fick grönt, kunde Brunstedt passera Mattsson och köra mot en efterlängtad seger.

I GTB fick både Håkan Ricknäs och Peter Larsen problem under första varvet, tvingades besöka depån och tappade flera varv. Bakom dominerande Alfab Racing blev det i stället Århage och Marcus Söderholm/Hasse Söderholm – båda Porsche 997 – som tog hand om de resterande platserna på pallen.

I morgon söndag körs det andra GT-loppet med start klockan 15.00.

7/7-9/7 STCC Falkenberg deltävling 4
Foto Tony Welam/STCC Swedish GT, Roos Daniel start nr 88