Korpivaara tog revansch – men Jern kvar i Clio Cup-topp

Ilmari Koprivaara ger inte upp i kampen om att köra ikapp och förbi Joel Jern i toppen på Renault Clio Cup. Efter lördagens andraplats bakom västgöten tog finländaren revansch med en säker seger i söndagens race i Falkenberg.
– Gårdagen var inte bra poängmässigt. Därför kändes det extra skönt att vinna från pole position i dag, sa Korpivaara efter målgång.

Ilmari Korpivaara tog täten från första startruta och behöll ledningen genom hela racet. Jern, som avancerade från fjärde till andra plats redan på det första varvet, försökte utmana finländaren.
– Jag var riktigt nära ett tag, men så gjorde jag ett litet misstag med ett par varv kvar att köra och luckan fram till Ilmari växte igen, sa Jern, som tävlar för STC Racing.

Bakom toppduon körde Julius ”Julle” Ljungdahl in på tredje plats. Det var en välkommen framgång med tanke på att han tvingades bryta lördagens race med tekniska problem.
”Julle” slog därmed vakt om tredjeplatsen i mästerskapet, men Anthon Caldana, som blev fyra i helgens båda heat, närmade sig. Inför de två avslutande deltävlingarna i mästerskapet – Anderstorp och Mantorp Park – är STC Racing-föraren bara fyra poäng efter.
I junior-SM, som självfallet toppas av Jern, bytte emellertid de båda plats. Där är det fördel Caldana inför avslutningen.

I Clio Cup skuggas ”Julle” och Caldana av Korpivaaras finländske teamkompis, Aleksi Kalsta, som efter tredjeplatsen i lördags tjuvstartade i söndagens heat, blev bestraffad och fick nöja sig med femte plats.

Resultat.
Clio Cup, Falkenberg, 9 juli.

1. Ilmari Korpivaara, Kart In Club Driving Academy, 48.810
2. Joel Jern, STC Racing, + 0.892
3. Julle Ljungdahl, Ljungdahls Racing, + 6.823
4. Anthon Caldana, STC Racing, + 8.981
5. Aleksi Kalsta, Kart In Club Driving Academy, +21.744

Mästerskapet efter fyra av sex deltävlingar.
1. Jern, 183
2. Korpivaara, 147
3. Ljungdahl, 105
4. Caldana, 101
5. Kalsta, 90
6. Carlström, 60

Junior-SM
1) Jern, 193
2) Caldana, 132
3) Ljungdahl, 124