”Snickar-Matte” fullföljer säsongen i Porsche Carrera Cup

Han gjorde comeback i Falkenberg. Nu fullföljer TV-profilen Mats ”Snickar-Matte” Karlsson säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Nästa helg, 12-13 augusti, står han på startlinjen på Gelleråsbanan i Karlskoga.

”Snickar-Matte” körde årets premiärtävling på Ring Knutstorp. Sedan blev det uppehåll på grund av jobbet. I Falkenberg gjorde han planerad comeback – och fick suget tillbaka.
Planen från början var att Karlsson och teamkollegan i Cirkus Karlsson Racing, Philip Morin, skulle dela på styrningarna i mästerskapet. Undantaget var premiären dit båda anmälde sig. Sedan skulle ”Snickar-Matte” köra Falkenberg och Anderstorp, deltävlingarna Morin inte kunde starta i på grund av sin medverkan i Porsche Mobil1 Supercup.
Starten i Västkustloppet gav mersmak så nu lovar ”Snickar-Matte” fullfölja säsongen: Karlskoga, Anderstorp och finalen på Mantorp Park.
– Det var roligt att vara tillbaka i bilen i Falkenberg. Visserligen kände jag mig lite rattrostig till att börja med, men det gick bättre och bättre för varje pass på banan, säger han.

”Snickar-Matte” ser fram emot att få köra de avslutande tre deltävlingarna i Porsche Carrera Cup, mästerskapet han varit trogen sedan säsongen 2010.
Möjligtvis hade han önskat sig att få avsluta slutspurten på årets säsong någon annan stans än i Karlskoga.
– Gelleråsbanan har inte varit min bana direkt. Om jag brutit tio race i Carrera Cup så har åtta utan dem säkert varit i Karlskoga. Men nu är det dags att ha lite stolpe in, säger ”Snickar-Matte”, som i första hand är ute efter toppresultat i Masters Cup, serien för Carrera Cup-förarna över 40 år.
Hittills har Masters Cup dominerats av Mtech Competition-trion Lars-Bertil Rantzow, Magnus Öhman och Thomas Karlsson. ”Snickar-Matte” stod sig bra i konkurrensen gentemot Öhman och Karlsson i Falkenberg.
– Nu är det en kvar, säger han och syftar på Rantzow.
Veteranen från Båstad blir emellertid inte lätt att rå på. Han har speed för att hänga med de allra snabbaste förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Speciellt i regn. På Rudskogen var han tvåa, slagen endast av Porsches fabriksförare Dennis Olsen i det första heatet.