Richard Göransson gästförare i Porsche Carrera Cup

Porsche Carrera Cup skjuter skarpt i Kanonloppet. Seriens nästa gästförare är regerande STCC-mästaren Richard Göransson, Sveriges mest framgångsrika standardvagnsförare genom tiderna.

Helgen 11-13 augusti avgörs den svenska motorsportklassikern Kanonloppet på Gelleråsen utanför Karlskoga. Det innebär startskottet på den andra halvan av Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 och en ny rejäl utmaning för seriens förare.
Den stora snackisen under säsongen har varit Porsche Sveriges satsning på internationellt meriterade gästförare i Carrera Cup. Hittills har publiken fått se en av världens snabbaste formelbilsförare, Felix Rosenqvist, ta dubbla segrar på Ring Knutstorp. På norska Rudskogen Motorsenter kom rallystjärnan Andreas Mikkelsen, en av världens högst rankade WRC-förare, till start och i Västkustloppet tog det svenska stjärnskottet inom internationell GT-racing, Victor Bouveng, två fina tredjeplatser.

Den kommande tävlingshelgen i Värmland är det dags för ännu ett celebert gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Vi är mycket glada att kunna presentera Richard Göransson som den kommande helgens gästförare. Han är utan tvivel den mest framgångsrike STCC-föraren genom tiderna. Gästbilen är verkligen skarpladdad till Kanonloppet, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.
– Richards rutin, talang och snabbhet gör honom till den perfekta jokern på Gelleråsen. Det blir fantastiskt spännande att se honom tävla i vår Porsche 911 GT3 Cup. Han kommer att möta intensivt motstånd från ordinarie förare i startfältet.

Göranssons meritlista utgör en spännande mix av kvalitéerna hos de tidigare gästförarna i Carrera Cup. Han har flera formelbilstitlar tidigt i karriären. Han är en internationellt etablerad GT-förare med klasseger i legendariska 24-timmarstävlingen på Nürburgring. Han har även hunnit med att köra WRC i Svenska VM-rallyt.
Mest känd är han såklart för sin långa karriär i Scandinavian Touring Car Championship. Efter imponerande körning under 2016, med fyra segrar och nio pallplatser, är Richard Göransson regerande STCC-mästare. Under sina 14 säsonger i serien har han avverkat 174 race och tagit 43 segrar (24,7 %), 82 pallplatser och 16 pole positions. Med hela fem mästerskapssegrar som resultat. Meritlistan gör honom historisk i svensk racing.
– Det är otroligt inspirerande att jag fått möjligheten att göra ett inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia! Racen brukar bjuda på tuff och spännande racing. Startfältet håller väldigt bra klass. Jag har stor respekt för alla som kört i serien flera år men jag ska ge Porsche-killarna något att bita i. Målet är självklart en plats på prispallen, säger Göransson.