Seger för Janne Brunstedt i första GT-loppet i Karlskoga

På en regnvåt Karlskoga-bana var det Jan Brunstedt i sin Audi R8 Ultra som tog sig snabbast till mållinjen i det 40 minuter långa Swedish GT-racet sent lördag eftermiddag. Det var under andra halvan av loppet – då PRO-förarna avlöstes av sina AM-kollegor – som Brunstedt skaffade sig ett klart övertag. Jan Brunstedt som kör ensam till skillnad från de närmaste konkurrenterna som delar på körningen.

Inledningsvis var det dock Fredrik Larsson i Mattssons Ferrari 488 Challenge som tog ledningen från pole position. Bakom honom låg till en början Oskar Krüger i Ferrari 458 Challenge men efter en snurrning föll han tillbaka till femte plats. Placeringarna bakom Larsson skiftade ett antal gånger och det var Thed Björk (Polestar Volvo) och Oscar Palm i den nya Porsche 991:an som turades om att vara tvåa. När depåstoppen var avklarade drog Brunstedt ifrån rejält på en långsamt upptorkande bana samtidigt som Prins Carl Philip tog sig förbi Ingvar Mattsson och så blev ställningen i mål.

I GTB dominerade Alfab Racings McLaren 570S och Daniel Roos följdes närmast av Niclas Lindström i Ginetta G55. Dessa båda drog ifrån övriga GTB-bilar och tampades även med flera av GTA-bilarna på det blöta underlaget. Håkan Ricknäs i Porsche Cayman höll tredje platsen – och avancerade en position på bekostnad av Bror Ellfolk som tagit över Ginettan från Lindström. Ellfolk kunde dock köra in som trea. Teamägaren i Alfab – Erik Behrens – fick en fin resa in i mål efter Roos´ starka stint och utökade sin ledning hela tiden.

Nästa Swedish GT-lopp körs söndag eftermiddag och då är det AM-förarna som inleder tävlingen.

Foto: Tony Welam/STCC
Foto: Tony Welam/STCC
Foto: Tony Welam/STCC, Pall GTA race 1.
Foto: Tony Welam/STCC, pall GTB race 1
Foto: Tony Welam/STCC